Jeg har haft det lidt svært med hindbærsnitter. Jeg var ikke særlig vild med hindbær som barn. De der kerner, der er i hindbær syntes jeg, satte sig i tænderne. Det gør de jo stadig, men jeg har lært at elske hindbær, for det var aldrig, smagen jeg ikke kunne lide. Så derfor har jeg ikke valgt hindbærsnitter, hvis jeg skulle vælge en kage. Jeg syntes nok også de var lidt kedelige  Men efter jeg er begyndt at bage dem selv, så syntes jeg det er en rigtig hyggelig kage. Den er hyggelig at lave, for den kan laves, så den passer til en hver lejlighed. Min datter syntes også, det er en rigtig hyggelig kage, at være med til at bage, da hun kan vælge den form, hun nu har lyst til. Sidst men ikke mindst, så er den vildt hyggelig at spise. For mig indbyder den til en kop varm te eller kaffe, på de kolde dage, men de er også rigtig gode, på en dejlig solskinsdag.

Hindbærsnitter

Jeg har haft det lidt svært med hindbærsnitter. Jeg var ikke særlig vild med hindbær som barn. De der kerner, der er i hindbær syntes jeg, satte sig i tænderne. Det gør de jo stadig, men jeg har lært at elske hindbær, for det var aldrig, smagen jeg ikke kunne lide. Så derfor har jeg ikke valgt hindbærsnitter, hvis jeg skulle vælge en kage. Jeg syntes nok også de var lidt kedelige J

Men efter jeg er begyndt at bage dem selv, så syntes jeg det er en rigtig hyggelig kage. Den er hyggelig at lave, for den kan laves, så den passer til en hver lejlighed. Min datter syntes også, det er en rigtig hyggelig kage, at være med til at bage, da hun kan vælge den form, hun nu har lyst til. Sidst men ikke mindst, så er den vildt hyggelig at spise. For mig indbyder den til en kop varm te eller kaffe, på de kolde dage, men de er også rigtig gode, på en dejlig solskinsdag.

Ingredienser:

 

Mørdej

225 g. Mel

75 g. Flormelis

125 g. Smør, koldt

1 stk. Æg

 

120 g. Hindbær marmelade

 

Pynt

 

100 g. Flormelis

1 spsk. Kogende vand

Krymmel eller frysetørret hindbær

Evt. lidt farve til glasuren

Fremgangsmåde:

12 stk.

mørdej

Bland mel, flormelis og det kolde smør, som er skåret i tern. Det skal blandes sammen, så det kommer til, at ligne brødkrummer.

Tilsæt ægget til krummerne, og bland det hurtig sammen. Der skal ikke arbejdes for meget med dejen.

Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i min. 1 time, gerne natten over. Den skal være helt kold, når du skal rulle den ud.

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Rul den kolde dej ud til 4-5 mm. Tykkelse, på et meldrysset bord. Sørg for hele tiden at flytte rundt på dejen, så den ikke sætter sig fast på bordet, eller kagerullen.

Når dejen er rullet ud, stikkes den ud i den form man ønsker. Fordel kagerne på bageplader. Saml den resterende dej, og rul ud på ny, gentag til der ikke er mere dej tilbage.

Bag kagerne i 10 min. til der er gylden.

Lad kagerne køle lidt af, inden marmeladen fordeles, på halvdelen af kagerne. Læg kagerne uden marmelade ovenpå, dem med marmelade. Lad hindbærsnitterne køle helt af, inden der kommes glasur på.

 

Pynt

Når kagerne er kølet helt af, laves glasuren.

Flormelis og det kogende vand blandes sammen, tilsæt evt. lidt farve til glasuren.

Fordel glasuren på hindbærsnitterne og pynt med krymmel, eller frysetørret hindbær.

De holder sig lækker i et par dage i køleskabet, hvis de lægger i et lag, og er dækket til.

Jeg har haft det lidt svært med hindbærsnitter. Jeg var ikke særlig vild med hindbær som barn. De der kerner, der er i hindbær syntes jeg, satte sig i tænderne. Det gør de jo stadig, men jeg har lært at elske hindbær, for det var aldrig, smagen jeg ikke kunne lide. Så derfor har jeg ikke valgt hindbærsnitter, hvis jeg skulle vælge en kage. Jeg syntes nok også de var lidt kedelige  Men efter jeg er begyndt at bage dem selv, så syntes jeg det er en rigtig hyggelig kage. Den er hyggelig at lave, for den kan laves, så den passer til en hver lejlighed. Min datter syntes også, det er en rigtig hyggelig kage, at være med til at bage, da hun kan vælge den form, hun nu har lyst til. Sidst men ikke mindst, så er den vildt hyggelig at spise. For mig indbyder den til en kop varm te eller kaffe, på de kolde dage, men de er også rigtig gode, på en dejlig solskinsdag.
Jeg har haft det lidt svært med hindbærsnitter. Jeg var ikke særlig vild med hindbær som barn. De der kerner, der er i hindbær syntes jeg, satte sig i tænderne. Det gør de jo stadig, men jeg har lært at elske hindbær, for det var aldrig, smagen jeg ikke kunne lide. Så derfor har jeg ikke valgt hindbærsnitter, hvis jeg skulle vælge en kage. Jeg syntes nok også de var lidt kedelige  Men efter jeg er begyndt at bage dem selv, så syntes jeg det er en rigtig hyggelig kage. Den er hyggelig at lave, for den kan laves, så den passer til en hver lejlighed. Min datter syntes også, det er en rigtig hyggelig kage, at være med til at bage, da hun kan vælge den form, hun nu har lyst til. Sidst men ikke mindst, så er den vildt hyggelig at spise. For mig indbyder den til en kop varm te eller kaffe, på de kolde dage, men de er også rigtig gode, på en dejlig solskinsdag.
Jeg har haft det lidt svært med hindbærsnitter. Jeg var ikke særlig vild med hindbær som barn. De der kerner, der er i hindbær syntes jeg, satte sig i tænderne. Det gør de jo stadig, men jeg har lært at elske hindbær, for det var aldrig, smagen jeg ikke kunne lide. Så derfor har jeg ikke valgt hindbærsnitter, hvis jeg skulle vælge en kage. Jeg syntes nok også de var lidt kedelige  Men efter jeg er begyndt at bage dem selv, så syntes jeg det er en rigtig hyggelig kage. Den er hyggelig at lave, for den kan laves, så den passer til en hver lejlighed. Min datter syntes også, det er en rigtig hyggelig kage, at være med til at bage, da hun kan vælge den form, hun nu har lyst til. Sidst men ikke mindst, så er den vildt hyggelig at spise. For mig indbyder den til en kop varm te eller kaffe, på de kolde dage, men de er også rigtig gode, på en dejlig solskinsdag.
Jeg har haft det lidt svært med hindbærsnitter. Jeg var ikke særlig vild med hindbær som barn. De der kerner, der er i hindbær syntes jeg, satte sig i tænderne. Det gør de jo stadig, men jeg har lært at elske hindbær, for det var aldrig, smagen jeg ikke kunne lide. Så derfor har jeg ikke valgt hindbærsnitter, hvis jeg skulle vælge en kage. Jeg syntes nok også de var lidt kedelige  Men efter jeg er begyndt at bage dem selv, så syntes jeg det er en rigtig hyggelig kage. Den er hyggelig at lave, for den kan laves, så den passer til en hver lejlighed. Min datter syntes også, det er en rigtig hyggelig kage, at være med til at bage, da hun kan vælge den form, hun nu har lyst til. Sidst men ikke mindst, så er den vildt hyggelig at spise. For mig indbyder den til en kop varm te eller kaffe, på de kolde dage, men de er også rigtig gode, på en dejlig solskinsdag.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »