Første gang jeg smagte en kagekone af vandbakkelse var på min 27 års fødselsdag. Det var min svigerinde der kom med den, og lige da jeg hørte, hvad den var lavet så syntes jeg det var lidt mærkeligt, for sådan havde jeg aldrig fået vandbakkelse før. Men da jeg smagt den så var jeg fan af det. Tænk at noget så simpel kan smage så godt. Nu laver jeg stort set til alle vores fødselsdage en kagekone/mand af vandbakkelse. Det er både voksne og børn der er helt vilde med den, så heller lave 2 end at lave for lidt. Vi spare ikke på slikket, da vi har fundet ud af, at alle helst vil have et stykke med meget slik. Her hjemme får den der har fødselsdag lov til at bestemme slikket, og er med til at pynte kagen, så den bliver lige som de ønsker det. Kagen på billede er pyntet af min datter, til hendes 10 års fødselsdag for familien.

Kagemand af vandbakkelse

Første gang jeg smagte en kagekone af vandbakkelse var på min 27 års fødselsdag. Det var min svigerinde der kom med den, og lige da jeg hørte, hvad den var lavet så syntes jeg det var lidt mærkeligt, for sådan havde jeg aldrig fået vandbakkelse før. Men da jeg smagt den så var jeg fan af det. Tænk at noget så simpel kan smage så godt.

Nu laver jeg stort set til alle vores fødselsdage en kagekone/mand af vandbakkelse. Det er både voksne og børn der er helt vilde med den, så heller lave 2 end at lave for lidt. Vi spare ikke på slikket, da vi har fundet ud af, at alle helst vil have et stykke med meget slik.

Her hjemme får den der har fødselsdag lov til at bestemme slikket, og er med til at pynte kagen, så den bliver lige som de ønsker det. Kagen på billede er pyntet af min datter, til hendes 10 års fødselsdag for familien.

Ingredienser:

Vandbakkelse

5 dl. Vand

250 g. Smør

2 tsk. Sukker

250 g. Mel

6 stk. Æg

 

Pynt

Flormelis

Slik

Fremgangsmåde:

15-20 stykker.

 

Vand, sukker og smør puttes i en gryde, hvor det koges op, så smørret og sukkeret er smeltet.

Når det koger blandes melet i, mens gryden stadig står på varmen. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 15 min og køle af.

Tænd ovnen på 200 grader.

Når det er kølet af piskes et æg af gangen i med et piskeris. Der skal piskes godt mellem hver æg, inden det næste æg blandes i.

Fordel dejen i en sprøjtepose med en stor glat tyl. Lav nu den form du ønsker på din kage, kun fantasien sætter grænser.

Bag kagen i 40-45 min. Åben ikke ovnen de første 25 min, dag kagen så falder sammen. Kagen skal være blød inden i når den er færdig.

Lad kagen køle helt af inden den pyntes.

Når kagen er helt kold, pyntes den med glasur og det ønsket slik. Husk ikke at putte for lidt slik på 😉

Kagen skal spises samme dag som den bliver lavet, så er den klart bedst.

Første gang jeg smagte en kagekone af vandbakkelse var på min 27 års fødselsdag. Det var min svigerinde der kom med den, og lige da jeg hørte, hvad den var lavet så syntes jeg det var lidt mærkeligt, for sådan havde jeg aldrig fået vandbakkelse før. Men da jeg smagt den så var jeg fan af det. Tænk at noget så simpel kan smage så godt. Nu laver jeg stort set til alle vores fødselsdage en kagekone/mand af vandbakkelse. Det er både voksne og børn der er helt vilde med den, så heller lave 2 end at lave for lidt. Vi spare ikke på slikket, da vi har fundet ud af, at alle helst vil have et stykke med meget slik. Her hjemme får den der har fødselsdag lov til at bestemme slikket, og er med til at pynte kagen, så den bliver lige som de ønsker det. Kagen på billede er pyntet af min datter, til hendes 10 års fødselsdag for familien.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »