Jordbærtærter med et tvist af Ruby. Disse jordbærtærter med et tvist af Ruby, smager helt fantastisk, og er et godt bud på en lidt anderledes jordbærtærte. Ruby chokolade og jordbær passer bare rigtigt godt sammen, men hvis du ikke kan få fat i Ruby chokolade, så kan den skiftes ud med hvid chokolade. Jeg skriver at de skal pyntes med friske jordbær, fordi det jo er en jordbærtærte, men de vil også være rigtig lækker med andre friske bær, så hvis det er sæson for andre bær, så syntes jeg klart man skal pynte med dem. Rigtig god fornøjelse med denne opskrift.

Jordbærtærter med et tvist af Ruby

 

Disse jordbærtærter med et tvist af Ruby, smager helt fantastisk, og er et godt bud på en lidt anderledes jordbærtærte. Ruby chokolade og jordbær passer bare rigtigt godt sammen, men hvis du ikke kan få fat i Ruby chokolade, så kan den skiftes ud med hvid chokolade. Jeg skriver at de skal pyntes med friske jordbær, fordi det jo er en jordbærtærte, men de vil også være rigtig lækker med andre friske bær, så hvis det er sæson for andre bær, så syntes jeg klart man skal pynte med dem. Rigtig god fornøjelse med denne opskrift.

Ingredienser:

 

Tærtebund

225 g. Mel

75 g. Flormelis

125 g. Smør, koldt

1 stk. Æg

 

Kransekagemasse

250 g. Marcipan

70 g. Sukker

60 g. Æggehvider

 

Jordbær/Ruby ganache

100 g. Jordbær friske eller fra frost

100 g. Ruby chokolade. Kan udskiftes med hvidchokolade

3 dl. Piskefløde

 

Pynt

Friske jordbær

Fremgangsmåde:

6 små eller 1 stor

 

Tærtebund

Bland mel, flormelis og det kolde smør, som er skåret i tern. Det skal blandes sammen, så det kommer til, at ligne brødkrummer.

Tilsæt ægget til krummerne, og bland det hurtig sammen. Der skal ikke arbejdes for meget med dejen.

Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i min. 1 time. Den skal være helt kold, når du skal rulle den ud.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 2 mm. Tykkelse. Sørg for at dejen hele tiden, kan bevæges rundt, så den ikke sætter sig fast på bordet.

Skær tærtedejen i 6 stykker, hvis der skal laves små tærter. Flyt forsigtig dejen over på tærteformene der har en diameter på ca. 9 cm, og fordel forsigtig dejen, så den kommer helt ud til kanten. Skær kanten til så, den bliver pæn hele vejen rundt.

Stil tærtebundene i køleskabet, mens du laver kransekagemassen.

Der vil være noget tærtedej tilbage, det kan pakkes i en frysepose, og fryses ned til en anden gang.

 

Kransekagemasse

Rør marcipan, sukker og æggehvider sammen til en ensartet masse.

Fordel kransekagemassen på de ubagte tærtebunde.

Bag tærtebundene nederst i den forvarmet ovn i 30-35 min, de skal være gyldenen.

Lad tærtebunden køle helt af inden, inden der sprøjtes jordbær/Ruby ganache på bunden.

 

Jordbær/Ruby ganache

Kog jordbærrene møre i en gryde.

Hak Ruby chokoladen og kom den i en skål.

Blend de møre jordbær.

Kom piskefløden ved de blendet jordbær, og giv det et hurtigt opkog.

Når jordbærfløden begynder at koge hældes det over den hakket Ruby chokolade. Lad det stå i ca. 5 min.

Efter de 5 min. røres det sammen med en ske, til det bliver helt ensartet. Dæk det til med film, som ligger helt nede på Ruby chokolademassen. Stil det i køleskabet i til næste dag, eller ca. 8 timer, det skal være helt køleskabskoldt.

Når det er helt koldt piskes jordbær/Ruby ganachen til en skum der kan holde formen, fisk ikke for meget, for så vil det begynde at skille.

Kom Jordbær/Ruby ganachen i en sprøjtepose med en stjerne tyl, og sprøjt det på de kolde tærtebunde.

Til sidst pyntes de med friske jordbær.

 

Opbevares på køl til de skal spises. De kan holde et par dage i køleskabet.

 

små tærter inden de er bagt. Disse jordbærtærter med et tvist af Ruby, smager helt fantastisk, og er et godt bud på en lidt anderledes jordbærtærte. Ruby chokolade og jordbær passer bare rigtigt godt sammen, men hvis du ikke kan få fat i Ruby chokolade, så kan den skiftes ud med hvid chokolade. Jeg skriver at de skal pyntes med friske jordbær, fordi det jo er en jordbærtærte, men de vil også være rigtig lækker med andre friske bær, så hvis det er sæson for andre bær, så syntes jeg klart man skal pynte med dem. Rigtig god fornøjelse med denne opskrift.
små tærter der er bagt.
Jordbærtærte med Ryby skåret. Disse jordbærtærter med et tvist af Ruby, smager helt fantastisk, og er et godt bud på en lidt anderledes jordbærtærte. Ruby chokolade og jordbær passer bare rigtigt godt sammen, men hvis du ikke kan få fat i Ruby chokolade, så kan den skiftes ud med hvid chokolade. Jeg skriver at de skal pyntes med friske jordbær, fordi det jo er en jordbærtærte, men de vil også være rigtig lækker med andre friske bær, så hvis det er sæson for andre bær, så syntes jeg klart man skal pynte med dem. Rigtig god fornøjelse med denne opskrift.
Jordbærtærter 3 på stribe. Disse jordbærtærter med et tvist af Ruby, smager helt fantastisk, og er et godt bud på en lidt anderledes jordbærtærte. Ruby chokolade og jordbær passer bare rigtigt godt sammen, men hvis du ikke kan få fat i Ruby chokolade, så kan den skiftes ud med hvid chokolade. Jeg skriver at de skal pyntes med friske jordbær, fordi det jo er en jordbærtærte, men de vil også være rigtig lækker med andre friske bær, så hvis det er sæson for andre bær, så syntes jeg klart man skal pynte med dem. Rigtig god fornøjelse med denne opskrift.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »