Jordbærtærter med et tvist af Ruby
Disse jordbærtærter med et tvist af Ruby, smager helt fantastisk, og er et godt bud på en lidt anderledes jordbærtærte. Ruby chokolade og jordbær passer bare rigtigt godt sammen, men hvis du ikke kan få fat i Ruby chokolade, så kan den skiftes ud med hvid chokolade. Jeg skriver at de skal pyntes med friske jordbær, fordi det jo er en jordbærtærte, men de vil også være rigtig lækker med andre friske bær, så hvis det er sæson for andre bær, så syntes jeg klart man skal pynte med dem. Rigtig god fornøjelse med denne opskrift.
Ingredienser:
Tærtebund
225 g. Mel
75 g. Flormelis
125 g. Smør, koldt
1 stk. Æg
Kransekagemasse
250 g. Marcipan
70 g. Sukker
60 g. Æggehvider
Jordbær/Ruby ganache
100 g. Jordbær friske eller fra frost
100 g. Ruby chokolade. Kan udskiftes med hvidchokolade
3 dl. Piskefløde
Pynt
Friske jordbær
Fremgangsmåde:
6 små eller 1 stor
Tærtebund
Bland mel, flormelis og det kolde smør, som er skåret i tern. Det skal blandes sammen, så det kommer til, at ligne brødkrummer.
Tilsæt ægget til krummerne, og bland det hurtig sammen. Der skal ikke arbejdes for meget med dejen.
Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i min. 1 time. Den skal være helt kold, når du skal rulle den ud.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 2 mm. Tykkelse. Sørg for at dejen hele tiden, kan bevæges rundt, så den ikke sætter sig fast på bordet.
Skær tærtedejen i 6 stykker, hvis der skal laves små tærter. Flyt forsigtig dejen over på tærteformene der har en diameter på ca. 9 cm, og fordel forsigtig dejen, så den kommer helt ud til kanten. Skær kanten til så, den bliver pæn hele vejen rundt.
Stil tærtebundene i køleskabet, mens du laver kransekagemassen.
Der vil være noget tærtedej tilbage, det kan pakkes i en frysepose, og fryses ned til en anden gang.
Kransekagemasse
Rør marcipan, sukker og æggehvider sammen til en ensartet masse.
Fordel kransekagemassen på de ubagte tærtebunde.
Bag tærtebundene nederst i den forvarmet ovn i 30-35 min, de skal være gyldenen.
Lad tærtebunden køle helt af inden, inden der sprøjtes jordbær/Ruby ganache på bunden.
Jordbær/Ruby ganache
Kog jordbærrene møre i en gryde.
Hak Ruby chokoladen og kom den i en skål.
Blend de møre jordbær.
Kom piskefløden ved de blendet jordbær, og giv det et hurtigt opkog.
Når jordbærfløden begynder at koge hældes det over den hakket Ruby chokolade. Lad det stå i ca. 5 min.
Efter de 5 min. røres det sammen med en ske, til det bliver helt ensartet. Dæk det til med film, som ligger helt nede på Ruby chokolademassen. Stil det i køleskabet i til næste dag, eller ca. 8 timer, det skal være helt køleskabskoldt.
Når det er helt koldt piskes jordbær/Ruby ganachen til en skum der kan holde formen, fisk ikke for meget, for så vil det begynde at skille.
Kom Jordbær/Ruby ganachen i en sprøjtepose med en stjerne tyl, og sprøjt det på de kolde tærtebunde.
Til sidst pyntes de med friske jordbær.
Opbevares på køl til de skal spises. De kan holde et par dage i køleskabet.