Mælkechokolade moussebomber. Disse Mælkechokolade moussebomber med appelsin kompot lavet jeg til nytår 2020. Det er min første kage hvor jeg bruger glaze, og skal jeg sige det selv, så syntes jeg det gik rigtig godt. Det gode ved denne dessert/kage er at rigtig meget af det kan laves i rigtig god tid i forvejen, så man kan bruge sin tid på andre ting når man skal have dem, Jeg havde lavet appelsinkompotten i rigtig god tid i forvejen, og bare opbevaret dem på frost. Mælkechokolade moussebomberne blev lavet 1 uge før, og mørdejs bundene blev lavet 3 dage før, og opbevaret i en lufttæt kage dåse. Pynten havde jeg også lavet i god tid. Så da jeg skulle bruge dem nytårsaften, skulle jeg kun glaze Mælkechokolade moussebomberne og pynte dem. Det er da til at overskue. Så selv om at opskriften virker lang, så kan det meste laves i god tid, så man ikke har travlt når man evt skal have gæster. Det er jeg selv stor fan af, så kan man måske også nå at slappe af.

Mælkechokolade moussebomber med appelsinkompot

Disse Mælkechokolade moussebomber med appelsin kompot lavet jeg til nytår 2020. Det er min første kage hvor jeg bruger glaze, og skal jeg sige det selv, så syntes jeg det gik rigtig godt. Det gode ved denne dessert/kage er at rigtig meget af det kan laves i rigtig god tid i forvejen, så man kan bruge sin tid på andre ting når man skal have dem, Jeg havde lavet appelsinkompotten i rigtig god tid i forvejen, og bare opbevaret dem på frost. Mælkechokolade moussebomberne blev lavet 1 uge før, og mørdejs bundene blev lavet 3 dage før, og opbevaret i en lufttæt kage dåse. Pynten havde jeg også lavet i god tid. Så da jeg skulle bruge dem nytårsaften, skulle jeg kun glaze Mælkechokolade moussebomberne og pynte dem. Det er da til at overskue. Så selv om at opskriften virker lang, så kan det meste laves i god tid, så man ikke har travlt når man evt skal have gæster. Det er jeg selv stor fan af, så kan man måske også nå at slappe af.

 

 

Ingredienser:

 

Appelsinkompot

1 stk. Husblas

50 g. Sukker

220 g. Appelsinkød

Skrællen fra 1 appelsin

 

Mælkechokolade mousse

3 stk. Husblas

25 g. Sukker

2 stk. Past. Æggeblommer

130 g. Mælkechokolade

3 dl. Piskefløde

 

Mørdejs bund

50 g. mandler

70 g. Flormelis

175 g. Mel

125 g. Blødt smør

1 Æg

1 Knivspids salt

 

Glaze

6 stk. Husblas

150 g. Hvid chokolade

1 dl. Piskefløde

½ dl. dl. Appelsinsaft

150 g. Sukker

150 g. Glukosesirup

Pastafarve orange

 

Pynt

Efter eget valg.

Jeg har brugt rød skovsyre og chokolade cirkel

 

Fremgangsmåde:

6 stk.

 

Appelsinkompot

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Riv skrællen fra 1 appelsin og kom det i en gryde.

Skær appelsiner fri fra skrællen og skær bådene i ca. 1 cm stykker, og kom det i gryden, husk at få saften med.

Kom sukker i gryden, og kog det ved middel varme. Lad det små koge i ca. 15 min. Rør rundt ind i mellem. Så det ikke brander på.

Tag gryden fra varmen.

Vrid husblassen fri fra vand, og kom det i den varme appelsinkompot så det smelter. Rør rundt så det bliver godt blandet sammen.

Kom appelsinkompotten i en silikone halvkugle forme der er 4 cm i diameter.

Stil formen i fryseren til appelsinkompotten er frosen. De kan laves i god tid, så de er klar når du skal bruge dem.

 

Mælkechokolade mousse

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig æggesnaps.

Hak mælkechokolade groft, og smelt den over vandbad.

Kom den smeltet mælkechokolade i æggesnapsen, og pisk det sammen til en ensartet masse.

Vrid vandet fra husblassen, og smelt det over vandbad med 1 spsk. af piskefløden.

Kom nu den smeltet husblas i æggesnapsen, rør det sammen til det er ensartet.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend flødeskum og chokolade æggesnapsen sammen, så det bliver ensartet.

Kom mælkechokolade moussen i en silikone halvkugle form på 7 cm. i diameter. Fyld formen ca. 2/3 dele op, og kom en frossen appelsinkompot halvkugle i midten af hver mousse halvkugle.

Fyld det sidste mælkechokolade mousse i formene, og glat bunden.

Stil formen i fryseren, så moussen bliver helt frossen. De skal være i fryseren i min 6 timer.

 Lige som appelsinkompotten, så kan mousse bomberne laves i god tid.

 

Mørdejs bund

Blend mandlerne fint til mandelmel.

Bland mel, mandelmel, flormelis, salt og smør sammen, så det bliver kommer til at ligne brødkrummer.

Tilsæt ægget, og saml det hurtig, uden at dejen bliver for varm. Pak dejen ind i film, og læg den på køl i min. 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader. 

Drys mel ud på bordet, og rul dejen tyndt ud ca 2-3 mm.

Brug en rund udstikker på 8 cm i diameter, du kan evt, med bølget kant.

Kom mørdejs bundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen i 10 min. til de er gylden.

Lad kagerne køle helt af inde moussebomberne sættes oven på dem. Gem evt de kolde mørdejs bunde i en kagedåse til de skal bruges.

Der er vil være ca. halvdelen af mørdejen tilbage, den kan gemmes i fryseren til en anden gang.

Glaze

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Hak den hvide chokolade groft, og kom den i en høj kande, kom lidt orange pastafarve i.

Kom Piskefløde, appelsinsaft, sukker og glukosesirup i en gryde, og kog det sammen til sukkeret er smeltet.

Tag gryden af varmen af varmen, vrid vandet fra husblassen, og kom den i den varme sukkermasse. Rør sundt så husblassen smelter, og bliver godt blandet sammen.

Hæld den varme sukkermasse over chokoladen og lad det stå 1-2 min så chokoladen smelter.

Hold kanden på skrå, og kom forsigtigt stavblenderen helt ned til bunden. Blend nu det hele sammen til det bliver ensartet, stavblenderen skal hele tiden blive nede ved bunden.

Når galzen er helt ensartet tages stavblenderen forsigtigt op.

Bank let kanden ned i bordet, så evt. luftbobler kommer til overfladen, boblerne fjernes med en ske.

Hæld nu glazen gennem en finmasket sigte, over i en kande med hældetud. Kommer der luftbobler så fjernes de med en ske.

Dæk glazen til med film, som lægges helt ned på glazen.

Stil den nu til side så den køler af til 34 grader, tjek ind i mellem med et termometer.

Når glazen er 34 grader tages moussebomberne ud af fryseren, og stilles på en rist, der ligger oven på et fad.

Hæld nu glazen over moussebomberne, de bliver helt dækket.

Flyt nu moussebomberne over på en mørdejsbund.

Stil moussebomberne i køleskabet og tø op, til de skal spises. Jeg glazer om formiddagen, hvis jeg skal bruge dem om aften.

Pynt

Inden kagerne skal spises pyntes det med den valgte pynt.

Jeg har pyntet med rød skovsyre og en chokoladecirkel som jeg har penslet med guld støv.

Chokolade cirklen har jeg lavet ved, at sætte bagepapir under et køkkenskab, så har jeg tempereret noget mørk chokolade, i chokoladen dypper jeg bunden af et glas, som jeg trykker forsigtigt op på bagepapiret. Jeg lader chokoladen størkne inden jeg tager cirklerne af, for så at pensle dem med guld støv.

Appelsinkompot. Disse Mælkechokolade moussebomber med appelsin kompot lavet jeg til nytår 2020. Det er min første kage hvor jeg bruger glaze, og skal jeg sige det selv, så syntes jeg det gik rigtig godt. Det gode ved denne dessert/kage er at rigtig meget af det kan laves i rigtig god tid i forvejen, så man kan bruge sin tid på andre ting når man skal have dem, Jeg havde lavet appelsinkompotten i rigtig god tid i forvejen, og bare opbevaret dem på frost. Mælkechokolade moussebomberne blev lavet 1 uge før, og mørdejs bundene blev lavet 3 dage før, og opbevaret i en lufttæt kage dåse. Pynten havde jeg også lavet i god tid. Så da jeg skulle bruge dem nytårsaften, skulle jeg kun glaze Mælkechokolade moussebomberne og pynte dem. Det er da til at overskue. Så selv om at opskriften virker lang, så kan det meste laves i god tid, så man ikke har travlt når man evt skal have gæster. Det er jeg selv stor fan af, så kan man måske også nå at slappe af.
Enkel mælkechokolade moussebombe. Disse Mælkechokolade moussebomber med appelsin kompot lavet jeg til nytår 2020. Det er min første kage hvor jeg bruger glaze, og skal jeg sige det selv, så syntes jeg det gik rigtig godt. Det gode ved denne dessert/kage er at rigtig meget af det kan laves i rigtig god tid i forvejen, så man kan bruge sin tid på andre ting når man skal have dem, Jeg havde lavet appelsinkompotten i rigtig god tid i forvejen, og bare opbevaret dem på frost. Mælkechokolade moussebomberne blev lavet 1 uge før, og mørdejs bundene blev lavet 3 dage før, og opbevaret i en lufttæt kage dåse. Pynten havde jeg også lavet i god tid. Så da jeg skulle bruge dem nytårsaften, skulle jeg kun glaze Mælkechokolade moussebomberne og pynte dem. Det er da til at overskue. Så selv om at opskriften virker lang, så kan det meste laves i god tid, så man ikke har travlt når man evt skal have gæster. Det er jeg selv stor fan af, så kan man måske også nå at slappe af.

2 kommentarer

 • Pernille

  Det lyder mega lækkert! Hvis jeg nu vil bruge velvet spray i stedet for glaze, skal jeg så stadig tage dem op om formiddagen og lad stå i køleskabet til serveringen om aftenen?:)

  • Signe Merkelsen

   Ja det skal du, for kagen skal tø op inden den skal spises. Husk når du sprayer med velvet spray, så skal det også gøres på kagen mens den er frossen.
   Rigtig god fornøjelse med at lave desserten

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »