citronmazarinkage med citroncreme. Nogen gange går der ikke langtid, fra jeg får en ide til en kage, til jeg får den lavet. Disse citronmazarinkager med citroncreme, måtte jeg bare lave med det samme. De smager bare fantastisk, sødt, surt, frisk og lækkert blødt. Der er bare noget hyggeligt ved små kager, der kan pyntes fint, med lige den slags pynt man har lyst til. Disse citronmazarinkager med citroncreme, vil passe perfekt på en kagebord, til en kop te, eller bare fordi man nu lige har lyst. Heldig vis tager de ikke langtid at lave.

Citronmazarinkager med citroncreme

Nogen gange går der ikke langtid, fra jeg får en ide til en kage, til jeg får den lavet. Disse citronmazarinkager med citroncreme, måtte jeg bare lave med det samme. De smager bare fantastisk, sødt, surt, frisk og lækkert blødt.

Der er bare noget hyggeligt ved små kager, der kan pyntes fint, med lige den slags pynt man har lyst til. Disse citronmazarinkager med citroncreme, vil passe perfekt på en kagebord, til en kop te, eller bare fordi man nu lige har lyst. Heldig vis tager de ikke langtid at lave.

Ingredienser:

 

Citronmazarinkage

100 g. Smør ved stue temperatur

100 g. Sukker

100 g. Marcipan

2 stk. Æg

40 g. Mel

1 tsk. Bagepulver

1 stk. Citron, saften og skallen

 

Citroncreme

200 g. Mascarpone. Kan skiftes ud med neutral flødeost

50 g. Flormelis

1 stk. Citron, saft og skallen

100 g. Hvid chokolade

 

Pynt

Friskebær

Krymmel

Spiselig blomster

Eller andet

Fremgangsmåde:

12 stk.

 

Citronmazarinkage

Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn.

Riv marcipanen groft på et rivejern, og kom det i en skål med sukker og smør. Bland det sammen til en blød ensartet masse.

Kom æggene i marcipan massen og bland det godt sammen til det er ensartet.

Riv skallen fint på citronen, og kom det i dejen, sammen med en spsk. citronsaft. Bland det sammen til det er ensartet.

Kom mel og bagepulver i dejen og rør det sammen.

Fordel citronmazarindejen i 12 stk. silikoneforme på 5 cm. i diameter.

Bag mazarinkagerne i midten af ovnen i 20 min. til de er gylden.

Når mazarinkagerne er færdig bagt, tages den ud af ovnen, og skal køle helt af, inden citroncremen laves.

Citroncremen

I en skål Kommes mascarpone, flormelis, fint revet citronskal fra 1 citron, og 1 spsk. cirtonsaft, det piskes sammen med en håndmixer i ca. 1 minut, til det er ensartet.

Hak den hvide chokolade groft, og smelt det over vandbad eller i en mikroovn.

Hæld den smeltet hvide chokolade ned til mascarponecremen, pisk det sammen til det er en ensartet citroncreme.

Kom citroncremen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.

Sprøjt citroncremen på de helt afkølet citronmazarinkager.

Pynt kagerne med den ønsket pynt.

citronmazarinkage med citroncreme 1 stk
citronmazarinkage med citroncreme påske

4 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »