
Chokoladekiks med hindbærcreme
Chokoladekiks med hindbærcreme er en lækker kiks eller kage.
Da jeg lavet dem første gang her hjemme, forsvandt de ret hurtigt. Men det hjalp jo også, at de blev testet på min nogle af min datters floorball kammerater efter træning, de spiste alle sammen flere af dem, og spurgte efter flere.
Mine chokoladekiks er meget mørke, næsten sorte, da jeg har brugt en kakao der hedder Noir Intense. Men der kan bruges en helt normal bagekakao, og de vil stadig smage fantastisk.
Ingredienser:
Chokoladekiks
175 g. Hvedemel
45 g. Kakao. Jeg har brugt en Noir Intense kakao, derfor de er så mørke. Du kan bruge en normal bage kakao
100 g. Flormelis
125 g. Koldt smør
1 stk. Æg
Hindbærcreme
50 g. Smør
125 g. Flormelis
½ spsk. Mælk
½ tsk. Vaniljesukker
1½ tsk. Hindbærpulver. Det kan udskiftes med andre smage
Fremgangsmåde:
Ca. 20 færdige kiks
Chokoladekiks
Bland mel, flormelis, kakao og det kolde smør, som er skåret i tern. Det skal blandes sammen, så det kommer til, at ligne brødkrummer.
Tilsæt ægget til krummerne, og bland det hurtig sammen. Der skal ikke arbejdes for meget med dejen.
Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i min. 1 time. Den skal være helt kold, når du skal rulle den ud.
Tænd ovnen på 200 grader normal ovn.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm. Tykkelse. Sørg for at dejen hele tiden, kan bevæges rundt, så den ikke sætter sig fast på bordet.
Udstik chokoladekiksene med en rund udstikker, eller en med bølget kant, på 5½ – 6 cm. i diameter. Gentag til alt dejen er brugt.
Læg chokoladekiksene på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag chokoladekiksene i 7-8 min. Hold øje med dem så de ikke får for meget.
Lad de bagte chokoladekiks køle helt af på en bagerist, inden de kan samles med hindbærcremen.
Hindbærcremen
Pisk smør, flormelis og vaniljesukker til det er blandet sammen.
Tilsæt mælken og pisk i 5-10 min, til det bliver en let og luftig creme. Det er vigtig at piske det længe, så det ikke smager af smør.
Tilsæt hindbærpulver og pisk det til det er en ensartet hindbærcreme.
Kom hindbærcremen i sprøjtepose med en rund tyl.
Sprøjt en klat hindbærcreme på halvdelen af de afkølet chokoladekiks, og læg dem sammen med den anden halvdel af chokoladekiksene.
Chokoladekiksene med hindbærcreme opbevares i en kagedåse, eller plast bøtte i køleskabet.


Du vil måske også synes om:

