Fuglereder med kirsebærkompot og mascarponevaniljecreme. Disse fuglereder med kirsebærkompot og mascarponevaniljecreme er en rigtig lækker sommer dessert. Det fantastiske ved den er blandt andet, at det hele kan forberedes i god tid, så det bare skal samles, når de skal nydes. Jeg er selv så heldig, at have et stort kirsebærtræ i haven, og jeg er vild med at bruge dem til kager. Hvis du ikke lige har nogen kirsebær, så kan du udskifte dem med andre bær, det er også lækkert.

Fuglereder med kirsebærkompot og mascarponevaniljecreme

Disse fuglereder med kirsebærkompot og mascarponevaniljecreme er en rigtig lækker sommer dessert. Det fantastiske ved den er blandt andet, at det hele kan forberedes i god tid, så det bare skal samles, når de skal nydes.

Jeg er selv så heldig, at have et stort kirsebærtræ i haven, og jeg er vild med at bruge dem til kager. Hvis du ikke lige har nogen kirsebær, så kan du udskifte dem med andre bær, det er også lækkert.

Ingredienser:

 

Fuglereder

2 stk. Æggehvider

70 g. sukker

70 g. flormelis

½ tsk.  Klar eddike

 

Kirsebærkompot

250 g. Kirsebær uden sten. Kan udskiftes med andre bær

2 spsk. Sukker

½ spsk. Vand

1 tsk. Vaniljesukker

 

Mascarponevaniljecreme

100 g. Mascarpone

1½ dl. Piskefløde

25 g. flormelis

1 tsk. Vaniljesukker

 

Pynt

Friske kirsebær

Fremgangsmåde:

8 stk.

 

Fuglereder

Tænd ovnen på 100 grader varmluft.

Pisk æggehviderne stive.

Bland sukker, flormelis og eddike i de stiftpisket æggehvider, og pisk nu sukker og æggehvider til det bliver stift, sejt og blankt. Det skal piskes i ca. 5 min alt efter ens maskine.

Kom bagepapir på en bageplade.

Marengsmassen kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl. Der sprøjtes en bund på ca. 10 cm i diameter, og så sprøjtes der rundt i kanten, så det bliver til en fuglerede.

Sæt pladen i ovnen og lad fuglerederne tørre i ovnen i 1 time. Efter en time slukkes ovnen, men lad pladerne blive i ovnen i 1 time mere. Tag marengskyssene ud af ovnen og lad dem køle af.

Hvis de laves nogle dage i forvejen, så opbevar dem i en kagedåse.

 

Kirsebærkompot

Kirsebær, sukker, vand og vaniljesukker kommes i en gryde, hvor de koges møre. Når de er kogt blendes de med en stavblender.

Hvis der er meget væde i kirsebærrene når de er kogt møre, så kan du lade dem koge lidt længer, så noget af væden fordamper.

Stil kirsebærkompotten i køleskabet, til det er helt kølet af. Det kan godt stå til næste dag.

 

Mascarponevaniljecreme

Kom mascarpone, piskefløde, flormelis og vaniljesukker i en skål og pisk det til flødeskum, det må ikke blive for fast. Så nemt er det, at lave din mascarponevaniljecreme.

Vent med at samle dine fuglereder til de skal spises.

Kom den kolde kirsebærkompot i fuglerederne, kom mascarponevaniljecremen oven på kirsebærkompotten, og pynt med et frisk kirsebær.

Fuglereder med kirsebærkompot

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »