Vaniljesirup er rigtig nemt at lav selv, og så smager det jo bare fantastisk. Her hjemme er vi ret vilde med iskaffe om sommeren, og med lidt vaniljesirup i, så smager det bare endnu mere lækkert. Vaniljesiruppen kan bruges til mange forskellige ting. Det er også lækkert på frisk frugt, is, pandekager, vafler og yoghurt.

Vaniljesirup

Vaniljesirup er rigtig nemt at lav selv, og så smager det jo bare fantastisk.

Her hjemme er vi ret vilde med iskaffe om sommeren, og med lidt vaniljesirup i, så smager det bare endnu mere lækkert.

Vaniljesiruppen kan bruges til mange forskellige ting. Det er lækkert på frisk frugt, is, pandekager, vafler, iskaffe og yoghurt. 

Ingredienser:

 

2 stk. vaniljestænger. 1 hvis den er meget stor

3 dl. Vand

3 dl. Sukker

Fremgangsmåde:

 

Flæk vaniljestængerne og skrab vaniljekornene ud. Med lidt sukker blandes vaniljekornene og sukker sammen, så vaniljekornene ikke er i klumper.

Kom vanilje også de tomme stænger i en gryde, sammen med sukker og vand. Sæt det til at koge til sukkeret er smeltet.

Når sukkeret er smeltet skrues der ned til lav varme, så det kun simre. Det skal stå og simre i 20 min. så vaniljesirupen bliver kogt lidt ind, den vil blive tykkere når den er kold.

Hæld den varme vaniljesirup på en flaske, og stil den i køleskabet.

Når vaniljesiruppen er kold er den klar til brug.

 

vaniljesirup sukker og vanilje
vaniljesirup alt i gryden

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »