Koldhævet hveder. Det kan godt være, at vi har mistet stor bededag, men derfor kan vi jo godt spise hveder. Jeg har lavet en opskrift på koldhævet hveder, så det er nemt at bage dem om morgen, eller senere på dagen. Disse koldhævet hveder, vil også funger rigtig godt som fødselsdagsboller, så kan de bare bages på en bageplade som boller, så de ikke vokser sammen.

Koldhævede hveder

Det kan godt være, at vi har mistet stor bededag, men derfor kan vi jo godt spise hveder. Jeg har lavet en opskrift på koldhævede hveder, så det er nemt at bage dem om morgen, eller senere på dagen.

Disse koldhævede hveder, vil også funger rigtig godt som fødselsdagsboller, så kan de bare bages på en bageplade som boller, så de ikke vokser sammen.

Ingredienser:

 

3 dl. Mælk

15 g. Gær

5g. Salt

45g. Sukker

10g. Kardemomme

2 Æg

600 g. Hvedemel

75 g. Smør, stuetemperatur

Fremgangsmåde:

12 stk

 

Lun mælken til ca. 37 grader, lillefinger varm. Hæld den lune mælk i en skål, og opløs gæren i den lune mælk.

Når gæren er opløst, tilsættes sukker, kardemomme, salt og æg, rør det sammen. (Hvis du ælter i hånden skal du tilsætte smørret nu)

Til sæt melet og ælt det i ca. 10 min. på mellem hastighed på køkkenmaskine.

Når dejen har æltet, og begynder at slippe skålens sider, tilsættes smørret som er skåret i tern. Ælt igen dejen i 3-5 min. dejen skal igen begynde at slippe skålens sider.

Hæld dejen ud på bordet, og del den i 12 lige store stykker. Hvis dejen hænger fast i bordet, så kom en lille smule smagsneutral olie på bordet.

Tril dejen til boller og fordel dem i en smurt bageform på 30×20 cm. Der skal ca. være 1 cm mellem bollerne. Dæk formen til med film, og stil formen i køleskabet, til næste dag eller ca. i 8 timer

Næste dag tages formen med hvederne ud af køleskabet, og stilles en time på køkkenbordet.

Tænd ovnen på 180 grader. Når ovnen er varm bages hvederne i 20 min. midt i ovnen.

Vend hvederne ud af formen, og lad dem køle af på en rist.

De kan nydes som de er, eller ristes inden de skal spises.

 

koldhævet hveder inden hævning
koldhæven hveder efter hævning

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »