Disse chokolade lagkagebunde er lækre og luftige, de passer perfekt til en fødselsdagslagkage, hvor man har lyst til noget andet end lyse bunde.
Disse chokolade lagkagebunde kan også kombineres med, andre bunde til festkager fx bryllupskager, hvor der evt. skal være forskellige kagebunde mellem mousser.
Jeg håber du bliver fristet af disse chokolade lagkagebunde, og kommer til at benytte dem til en masse kager, til forskellige begivenheder.
Ingredienser:
5 stk. Æg
250 g. Sukker
1 tsk. Vaniljesukker
2 tsk. Bagepulver
180 g. Mel
80 g. Kakaopulver
Fremgangsmåde:
1 stk kage = 3 bunde
Tænd ovnen på 175 grader
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
Bland mel, bagepulver og kakaopulver sigt det i de luftige pisket æg, vend det sammen så luften ikke bliver slået ud, og til det er helt blandet sammen.
Kom bagepapir i bunden af en springform med diameter på ca. 26 cm, og smør siderne med lidt olie, eller bagespray.
Kom dejen i springformen og fordel dejen jævnt.
Sæt kagen ind midt i ovnen, og bag den i 25-30 min. Den er færdig når der ikke hænger dej på en kødnål, du stikker ned i midten af kagen.
Tag chokolade lagkagebunden ud af ovnen, og løsne springformen fra siden. Stil kagen på hovet på en bagerist, så får du en flad top.
Når kagen er kølet helt af, kan den skæres i gennem til 3 chokolade lagkagebunde. Så er de klar til at blive lagt sammen, med det valgte fyld.
Bundene kan fryses ned, og så tages op når de skal bruges.