Lagkagebund med mandler. Disse lagkagebunde har lidt bid, da der er hakket mandler i, det syntes jeg selv er ret lækkert. Jeg bruger dem til normale lagkager, men har også brugt dem til islagkager.

Lagkagebund med mandler

Disse lagkagebunde har lidt bid, da der er hakket mandler i, det syntes jeg selv er ret lækkert. Jeg bruger dem til normale lagkager, men har også brugt dem til islagkager.

Ingredienser:

 

5 stk. Æg

250 g. Sukker

1 tsk. Vaniljesukker

1 tsk. Bagepulver

200 g. Mel

100 g. Mandler

Fremgangsmåde:

 

Bliver til 3 bunde

Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn

Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.

Hak mandlerne fint mens æggene piskes. Mandlerne skal ikke være som mandelmel, men stadig med lidt bid i.

Bland mel og bagepulver og sigt det i de luftige pisket æg, vend det sammen så luften ikke bliver slået ud.

Når melet er vendt godt sammen med æggene, kommes de fint hakket mandler i, og det vendes sammen til det er ensartet.

Kom bagepapir i bunden af en springform med diameter på ca. 26 cm, og smør siderne med lidt olie, eller bagespray.

Kom dejen i springformen og fordel dejen jævnt.

Sæt kagen ind midt i ovnen, og bag den i ca. 30 min. Den er færdig når der ikke hænger dej på en kødnål, du stikker ned i midten af kagen.

Tag lagkagebunden ud af ovnen, og løsne springformen fra siden. Stil kagen på hovet på en bagerist, så får du en flad top.

Når kagen er kølet helt af, kan den skæres i gennem til 3 lagkagebunde. Så er de klar til at blive lagt sammen, med det valgte fyld.

Lagkagebund med mandler delt i 3 stk. Disse lagkagebunde har lidt bid, da der er hakket mandler i, det syntes jeg selv er ret lækkert. Jeg bruger dem til normale lagkager, men har også brugt dem til islagkager.

13 kommentarer

      • Camilla

        Jeg måtte bage kagen to gange, da den første var helt rå i midten efter 30 min, måtte bage nummer to 20 min længere end angivet. 50 min

        • Signe Merkelsen

          Hvad der lige er sket kan jeg ikke svare på. Men det kan have betydning for vilken form man bruger, men der kan også være stor forskæl på ovne, og hvor meget de varmer. Jeg må selv prøve at bage den i min nye ovn, så kan jeg se hvordan den opføre sig der.
          Jeg håber dog at de kage nr 2 blev god, jeg er ked af at den første kikset.

  • Mia Hutters

    Det blev en dejlig lagkage, men jeg skulle bage bundene væsentlig længere – ca 50 minutter og de var fortsat meget fugtige i midten.
    Jeg vil prøve igen, skal bage lagkage til en konfirmation.

      • Monica Andersen

        Hej. Jeg har lige et par spørgsmål til opskriften 🙂
        Hvis jeg vil lave lagkagebunden i en almindelig bradepande der kan gå i ovnen, hvor meget skal jeg så gange opskriften med? Dette for at jeg selv kan stikke dem ud i ønsket størrelse bagefter.
        Kan hvedemelet udskiftes med finax glutenfri melmix, da jeg skal lave den glutenfri?
        Kan den fryses ned, når kagerne samles? Og er den i så fald stadig god og fast i teksturen? 🙂

  • Tina Juhler

    Jeg skal bage en regnbuekage ti min datter og overvejer denne opskrift. Der skal være 6 farver så overvejer at lave dobbeltportion af denne og så bage 1/6 af gangen. Mon det kan lade sig gøre?
    MVH Tina

    • Signe Merkelsen

      Hej Tina.
      Det kan du sagtens gøre. Huns at være opmærksom på bagetiden, da bundene jo skal have mindre når de bliver bagt enkeltvis. Rigtig god fornøjelse. Jeg håber kagen bliver super fin 🙂
      MVH Signe

  • Monica

    Har lige lidt forskellige spørgsmål til opskriften 🙂

    Hvor meget skal opskriften ganges med, hvis jeg vil bage den i en almindelig bradepande der kan gå i ovenen, for derefter selv at stikke bundende ud i ønsket størrelse?

    Kan jeg udskifte melet med finax glutenfri melmix, da jeg skal lave den glutenfri?

    Kan den fryses ned, når kagerne samles? Og vil den så stadig bevare en luftig men fast struktur? 🙂

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »