
Bærtærte med creme
Denne tærte kan bruges til alle slags friske bær. Jeg syntes helt sikkert, at man skal vælge de bær der er i sæson, for de har den bedste smag. Men vi kan jo alle stå i de mørke vintermåned, og have lyst til smagen af sol og sommer, så må man vælge de bær, det nu er til at få fat i.
Jeg syntes ikke dette er en tærte der tager meget arbejdstid, men der er meget ventetid, da både tærtedejen og cremen skal køle af inden det kan bruges. Men det er ventetiden vær. Man kan med fordel lave tærtedejen og cremen dagen før det skal bruges, så føles det ikke som om, man har brugt hele dagen, på at lave tærten.
Ingredienser:
Tærtebund
225 g. Mel
75 g. Flormelis
125 g. Smør, koldt
1 stk. Æg
Konditorcreme
2 dl. Mælk
½ Vaniljestang
25 g. Sukker
20 g. Maizena
2 stk. Æggeblommer
1 dl. Piskefløde
Pynt
Friskebær. Brug dem det er sæson for, så har de den bedste smag.
Evt. chokoladekugler eller hakket mørk chokolade.
Fremgangsmåde:
Giver 2 små tærter eller 1 stor.
Tærtebund
Bland mel, flormelis og det kolde smør, som er skåret i tern. Det skal blandes sammen, så det kommer til, at ligne brødkrummer.
Tilsæt ægget til krummerne, og bland det hurtig sammen. Der skal ikke arbejdes for meget med dejen.
Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i min. 1 time. Den skal være helt kold, når du skal rulle den ud.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3-4 mm. Tykkelse. Sørg for at dejen hele tiden, kan bevæges rundt, så den ikke sætter sig fast på bordet.
Flyt forsigtig dejen over på tærteformen, og fordel forsigtig dejen, så den kommer helt ud til kanten. Skær kanten til så, den bliver pæn hele vejen rundt.
Læg bagepapir ovenpå tærtedejen, og læg bønner ovenpå, så dejen bliver holdt på plads, under blind bagningen.
Blindbag nu tærtebunden midt i ovnen i 15 min.
Efter blindbagningen fjernes bønnerne og bagepapiret. Bag tærtebunden i 7 min mere.
Lad tærtebunden køle helt af inden, der fordeles konditorcreme på bunden.
Konditorcreme
Kog 1½ dl. af mælken, vaniljekornene fra vaniljestangen, og den tomme vaniljestang, sammen i en gryde. Det skal lige nå op til kogepunktet.
Pisk æggeblommer, sukker, maizena og det sidste mælk sammen.
Når mælken i gryden lige begynder at koge, skrues der det til lige under middel varme. Æggemassen hældes op i gryden, og der piskes hele tiden i cremen. Når cremen begynder at tykne, skal den kog i ca. 1 min.
Hæld cremen i en ren skål, og læg film helt ned på cremen, så den ikke danner en hinde. Stil cremen i køleskabet i ca. 3 timer. Cremen skal være helt kold, når den skal bruges.
Når cremen er helt kold, røres den godt i gennem, så den bliver blød og ensartet, der må ikke være klumper i den.
Pisk piskefløden til en let skum.
Vend cremen og flødeskummen sammen, så det bliver helt ensartet.
Fordel konditorcremen på den kolde tærtebund, og pynt den med de friske bær, og chokoladekugler.
Stil tærten i køleskabet til den skal spises.

Du vil måske også synes om:

