
Parmesan/timian knækbrød
Parmesan/timian knækbrød er lækre til madpakker, eftermiddags snack eller til et oste/pølse bord. De er på meget kort tid blevet et temmelig stort hit herhjemme hos os. De bliver brugt i madpakker, og spist som en hurtig eftermiddags snack, når vi kommer hjem fra skole og arbejde. Fordi der er parmesan og timian i, så behøver man ikke putte pålæg på. Men de smager nu også virkelig lækkert, med smør og ost. Håber i bliver lige så glade for dem, som vi er her hjemme.
Ingredienser:
100 g Rugmel
250 g. Hvedemel
2 tsk. Groft salt
1 tsk. Bagepulver
50 g. Parmesanost
2 tsk. Timian
1 dl. Oliven olie
2½ dl. Koldt vand
Fremgangsmåde:
Giver 2 bageplader
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Riv parmesanosten fint.
Rugmel, hvedemel, groft salt, bagepulver, timian og den fint revet parmesanost blandes sammen i en skål, med en grydeske.
Tilsæt oliven olie og vand til de tørre ingredienser, og rør det godt sammen.
Del dejen i 2-3 lige store stykker, og rul hver dej klump dej, ud mellem 2 stykker bagepapir. Det skal være ca. 2 mm. Tykt, og passe til en bageplade.
Når hver klump dej er rullet ud, skæres der ridser i dejen med en skarp kniv. Skær knækbrødet i den størrelse, som du ønsker.
Sæt bagepladerne i den forvarmede ovn. Bag knækbrødet i 15-20 min. De skal være lysebrune, når de er færdige.
Når parmesan/timian knækbrødet er bagt skal det køle af på en bagerist. Når de er helt kølet af, kan de knækkes der, hvor du har skåret ridser, inden de blev bagt.
Opbevar parmesan/timian knækbrødene i en kagedåse eller en plastbøtte med låg.
Du vil måske også synes om:

6 kommentarer
Hanne Ishøy Nielsen
Jeg bruger en klejnetriller (bølgede kanter) eller en pizzaskærer (lige kanter) i stedet for en kniv. Let og hurtigt og det ødelægger ikke bagefolie/papiret.
Signe Merkelsen
Det var også smart. Men jeg har ikke en klejnetriller. Må prøve pizzaskæren næste gang
Line Benedicte Lea
Kan man bruge almindelig mel i stedet for rugmel
Signe Merkelsen
Det vil jeg mene man godt kan
Hanne Ishøy Nielsen
De smager rigtig godt!
Signe Merkelsen
Mange tak <3