Myslibars med dadler.Her er en opskrift på myslibars som er en blanding mellem daddelbars og myslibars. Disse er uden tilsat sukker, men der er selvfølgelig masser af frugtsukker i dadlerne, jeg tænker selv det er lidt sunder myslibars. De fungere rigtig godt som snack til madpakker, og når lækkersulten melder sig. Det tager ikke særlig langtid at lave dem, og de skal ikke bages. Man kan skifte ud i de kerner der bliver brugt, så man kan bruge dem man bedst kan lide eller har hjemme, bare mængden er den samme som de andre kerner.

Myslibars med dadler

Her er en opskrift på myslibars, som er en blanding mellem daddelbars og myslibars. Disse er ikke tilsat sukker, men der er selvfølgelig masser af frugtsukker i dadlerne. Jeg tænker selv, det er lidt sundere myslibars. De fungerer rigtig godt som snack til madpakker, og når lækkersulten melder sig. Det tager ikke særlig lang tid at lave dem, og de skal ikke bages. Man kan skifte ud i de kerner der bliver brugt, så man kan bruge dem man bedst kan lide eller har hjemme, bare mængden er den samme som de andre kerner.

Ingredienser:

 

250 g. Dadler

50 g. Akacie honning

2 spsk. Vand

3 tsk. Kakao (kan undlades)

70 g. Mandler, grofthakket

30 g. sesamfrø

40 g. græskarkerner

40 g. Solsikkekerner

50 g. Havregryn

Fremgangsmåde:

12-14 stk

 

Hak mandlerne groft, og bland dem sammen med sesamfrø, græskarkerner, solsikkekerner og havregryn.

Hak dadlerne fin i en mini hakker eller i en foodprocessor, det skal være meget fint hakket.

Kom dadlerne i en gryde sammen med akacie honning, vand og kakao. Varm det op ved lidt over middel varme. Det skal varmes op til lidt mere end lillefinger varmt, og til det bliver blødt og lunt, og kan røres sammen til en ensartet masse.

Tag gryden af varmen og rør kerneblandingen i, rør det sammen til der godt og ensartet blandet.

Kom bagepapir i en form der er 30×9 cm, jeg bruger selv en rugbrødsform. Sørg for at der er papir op af siderne.

Kom myslibars massen op i formen og tryk det godt sammen. Fugt evt din hånd med lidt koldt vand og tryk det sammen med hånden.

Stil formen i køleskabet og lad den store myslibar køle af og sætte sig.

Når den store myslibar er helt kold skæres den ud til myslibars, Jeg får 12-14 stykker ud af denne opskrift. Men man kan jo selv vælge om man vil skære dem større eller mindre.

Opbevar dem i en bøtte eller kagedåse, med bagepapir mellem hver lag i køleskabet. De kan sagtens holde sig i flere uger når de står på køl.

2 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »