Corona kage stykke. Lige nu har vi en Corona krise i hele verden. Vi skal være hjemme, må ikke ses med venner og familie, for at passe på at Corona virus ikke spreder sig. Vi er sendt hjem fra skole og arbejde. Vi voksne arbejder hjemme og børnene har hjemmeskole. Det er en underlig tid vi har lige nu. Men det jeg oplever er, at alle prøver at finde noget at glæde sig over. Jeg er rigtig glad for at jeg er sammen med min mand og vores 2 børn, og de dage hvor det er svært. Jeg oplever også at der bliver bagt rigtig meget i de små hjem rundt omkring i Danmark. Da jeg jo selv elsker at bage, så bliver der selvfølgelig også bagt her hjemme. Men fra starten af her jeg også tænkt at jeg skulle lave en opskrift på en kage med Corona øl, for at have det lidt sjovt med det hele. For tænk om et år så håber jeg, at alt dette vi oplever lige nu historie, og noget vi snakker om. Så er det da dejligt at have dette mind med en Corona kage. Corona kagen er opstået af en krise, men der er ikke noget krise over denne kage, den smager super dejlig. Det er en chokoladekage med lime ganache, for Corona øl drikkes jo med lime, så derfor er der også en lækker lime ganache på toppen.

Coronakage

Lige nu har vi en Corona krise i hele verden. Vi skal være hjemme, må ikke ses med venner og familie, for at passe på at Corona virus ikke spreder sig. Vi er sendt hjem fra skole og arbejde. Vi voksne arbejder hjemme og børnene har hjemmeskole. Det er en underlig tid vi har lige nu. Men det jeg oplever er, at alle prøver at finde noget at glæde sig over. Jeg er rigtig glad for at jeg er sammen med min mand og vores 2 børn, også de dage hvor det er svært.

Jeg oplever også at der bliver bagt rigtig meget i de små hjem rundt omkring i Danmark. Da jeg jo selv elsker at bage, så bliver der selvfølgelig også bagt herhjemme. Men fra starten af her jeg også tænkt at jeg skulle lave en opskrift på en kage med Corona øl, for at have det lidt sjovt med det hele. For tænk om et år så håber jeg, at alt dette vi oplever lige nu er historie, og noget vi snakker om. Så er det da sjovt at have dette mind med en Coronakage.

Coronakagen er opstået af en krise, men der er ikke noget krise over denne kage, den smager super dejlig. Det er en chokoladekage med lime ganache, for Corona øl drikkes jo med lime, så derfor er der også en lækker lime ganache på toppen.

Ingredienser:

Coronakage

 

125 g. Smør

4 spsk. Kakao

2 dl. Corona øl, man kan bruge en normal pilsner

1 dl. Piskefløde

2 stk. Æg

225 g. Sukker

1 spsk. Vaniljesukker

250 g. Mel

1 tsk. Bagepulver

 

Lime ganache

150 g. Hvid chokolade

½ dl. Piskefløde

1 stk. Lime, skal og saft ca. ½ dl

Fremgangsmåde:

10-12 pers.

 

Coronakage

Tænd ovnen på 180 grader.

Kom smør, Corona øl, kakao og piskefløde i en gryde og kog det op. Når det koger tages gryden af varmen, og lad det køle det lidt af.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en lys og luftig æggesnaps.

Bland mel og bagepulver sammen i en skål.

På skift blandes og over et par gange kommes mel og kakao blandingen i æggesnapsen, der piskes godt mellem hver gang. Sørg for at det er blandet godt sammen til sidst.

Kom bagepapir i en springform på 23 cm i diameter, og smør siderne.

Hæld dejen i springformen, og bag Corona kagen i midten af ovnen i 35 min.

Når kagen er bagt så lad den køle helt af.

 

Lime ganache

Hak den hvide chokolade og kom den i en skål.

Riv skallen på lime frugten og pres den for saft. Kom det i en gryde sammen med piskefløden.

Kog fløde og lime saften op, når det koger hældes det over den hvide chokolade, lad det stå i et par minutter før der røres i det.

Efter et par minutter røres fløde og chokolade sammen til det er blevet en ensartet ganache. Stil lime ganache i køleskabet i ca. 20 min så den køler lidt af.

Hæld den afkølet lime ganache på en kolde Coronakage, pynt evt med lidt lime skal.

Opbevar kagen i køleskabet til den skal spises, eller hvis den ikke bliver spist op.

Corona kage. Lige nu har vi en Corona krise i hele verden. Vi skal være hjemme, må ikke ses med venner og familie, for at passe på at Corona virus ikke spreder sig. Vi er sendt hjem fra skole og arbejde. Vi voksne arbejder hjemme og børnene har hjemmeskole. Det er en underlig tid vi har lige nu. Men det jeg oplever er, at alle prøver at finde noget at glæde sig over. Jeg er rigtig glad for at jeg er sammen med min mand og vores 2 børn, og de dage hvor det er svært. Jeg oplever også at der bliver bagt rigtig meget i de små hjem rundt omkring i Danmark. Da jeg jo selv elsker at bage, så bliver der selvfølgelig også bagt her hjemme. Men fra starten af her jeg også tænkt at jeg skulle lave en opskrift på en kage med Corona øl, for at have det lidt sjovt med det hele. For tænk om et år så håber jeg, at alt dette vi oplever lige nu historie, og noget vi snakker om. Så er det da dejligt at have dette mind med en Corona kage. Corona kagen er opstået af en krise, men der er ikke noget krise over denne kage, den smager super dejlig. Det er en chokoladekage med lime ganache, for Corona øl drikkes jo med lime, så derfor er der også en lækker lime ganache på toppen.
Corona kage stykke alene

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »