Denne rabarberkage med lakrids og hvid chokolade smager forår og sommer. Rabarber, lakrids, og hvid chokolade funger bare rigtig godt sammen. Jeg har testet den på mine børn, som ikke er så vild med lakrids, og de kunne også godt li den. Det gode ved denne kage er også, at den kan bruges til dessert, og skal laves dagen før den skal bruges, og kun pyntes på dagen. Jeg håber i vil blive, lige så vilde med den som vi selv er.

Rabarbermoussekage med lakrids og hvid chokolade

Denne rabarberkage med lakrids og hvid chokolade smager forår og sommer. Rabarber, lakrids, og hvid chokolade funger bare rigtig godt sammen. Jeg har testet den på mine børn, som ikke er så vild med lakrids, og de kunne også godt li den. Det gode ved denne kage er også, at den kan bruges til dessert, og skal laves dagen før den skal bruges, og kun pyntes på dagen. Jeg håber i vil blive, lige så vilde med den som vi selv er.

Ingredienser:

 

Bund:            

225 g. Digestives kiks

80 g. Smør

100 g. Hvid chokolade

3 spsk. Sød lakridssirup

 

Rabarbermousse:

400 g. Rabarber

75 g. Sukker

2 tsk. Vaniljesukker

5 blade husblas

2 dl. Græsk yoghurt

4 dl. Piskefløde

Evt. lidt rød farve

 

Pynt:

Friske bær

Evt. spiselige blomster

Fremgangsmåde:

 

10-12 pers.

 

Bund:

Blend kiks så det bliver lige som brød krummer. Hæld krummerne i en skål.

Hak den hvide chokolade, ikke for fint.

Smelt smørret. Når smørret er smeltet, blandes lakridssiruppen i, og det røres sammen.

Hæld lakridssmørret over kikse krummerne. Bland det sammen.

Til sidst blander den hakket hvide chokolade i.

Fordel kiksemassen i en form på 22 cm. i diameter, som er foret med kageplast i siden, og bagepapir i bunden. Tryk kiksen godt sammen, så den bliver fast. Brug evt. et glas med flad bund til at trykke det sammen.

Stil bunden i køleskabet i min. ½ time.

 

Rabarbermousse:

Skør rabarberne i små stykker, og put dem i en gryde med, sukker og vaniljesukker. Kog rabarberne møre og sukkeret er smeltet. Det skal være ved middel varme og under låg. Huske at røre i det ind i mellem.

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.

Blend der møre rabarber med en stavblender, det skal være helt ensarter uden klumper. Når det er blendet og stadig varmt, vrides vandet af husblassen og smeltes der i.

Lad rabarberne køle af, til det er blevet lunken.

Når rabarberne er kølet af, røres den græske yoghurt ud i det. Hvis du ikke syntes det er lyserødt, så kan du vælge, at blande lidt rød farve i nu.

Pisk fløden til en let fløde skum.

Vend forsigtig rabarber yoghurten i flødeskummen, så det er ensartet.

Fordel rabarbermoussen oven på kiksebunden. Glat den på toppen, så den bliver uden toppe.

Stil rabarberkagen i køleskabet til næste dag.

 

Pynt:

Når rabarberkagen skal serveres, tages den ud af formen, og kage plasten fjernes forsigtig, kør evt. en kniv rundt langs kanten.

Pynt kagen med forskellige friske bær, og evt spiselige blomster.

Denne rabarberkage med lakrids og hvid chokolade smager forår og sommer. Rabarber, lakrids, og hvid chokolade funger bare rigtig godt sammen. Jeg har testet den på mine børn, som ikke er så vild med lakrids, og de kunne også godt li den. Det gode ved denne kage er også, at den kan bruges til dessert, og skal laves dagen før den skal bruges, og kun pyntes på dagen. Jeg håber i vil blive, lige så vilde med den som vi selv er.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »