Fremgangsmåde:
14 stk
Lun mælken, så den er ca. 37 grader, lillefinger varm. Hæld den lune mælk i en skål, og opløs gæren i det.
Når gæren er opløst røres, salt, sukker og smørret der er skåret i tern i.
Melet blandes i og dejen ældes i 10 min. på mellem hastighed, på en køkkenmaskine, eller i hånden.
Stil dejen til hævning, i en skål med et klæde over, ved stuetemperatur i 30 min.
Slå dejen ned på et let meldrysset bord.
Del dejen i 14 lige store stykker. Form dem til boller, og tril dem så til aflange pølser, på ca. 14 cm.
Fordel dem på en bageplade, der skal være 1-1½ cm. mellem dem, på den lange led, så de vokser sammen ved hævning. (se billeder i bunden)
Lad dem efterhæve i 30 min. med et klæde over.
Tænd ovnen på 200 grader.
Pensel pølsebrødene med lidt mælk.
Bag pølsebrødene i 15 min. til de er gyldne.
Spis dem lune og helt nybagte, eller lun dem kort når de skal spises.
Info
De egner sig til nedfrysning.