flute med Manitobamel. Disse flute med Manitobamel er rigtig hurtige og nemme at lave. De har en sprød skorpe og blød krumme, også når de har været frosset ned. Jeg laver dem ofte når vi skal have varm suppe om vinteren, men de er lige så gode om sommeren, når vi griller og har brug for et lækkert stykke flute til.

Flute med Manitobamel

Disse flute med Manitobamel er rigtig hurtige og nemme at lave. De har en sprød skorpe og blød krumme, også når de har været frosset ned. Jeg laver dem ofte når vi skal have varm suppe om vinteren, men de er lige så gode om sommeren, når vi griller og har brug for et lækkert stykke flute til.

Ingredienser:

 

5 dl. Lunken vand

½ pk. Gær

½ dl. Olivenolie

650 g. Manitobamel

2 tsk. Salt

Fremgangsmåde:

3 stk.

 

Opløs gæren i det lunkne vand.

Når gæren er opløst tilsættes olivenolie, manitobamel og salt. Ælt det godt i gennem i ca. 15 min.

Lad dejen hæve i 30 min, med et klæde over.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i 3 lige store stykker. Form hver stykke til flute.

Læg dem på bageplade eller flute bageplade med bagepapir og lad dem hæve med et klæde over i 30 min.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Når flutene er færdig med at hæve, laves et par snit på skrå i hver flute.

Bag flutene i midten af ovnen i 20 min.

Lad dem køle af på en bagerist. Nyd dem lune eller helt afkølet.

 

Disse flute er rigtig gode at fryse ned, så man kan tage dem op når man har brug for et flute. Lad dem blot tø op i 30 min ved stuetemperatur, og så lun dem i 5-10 min i ovnen ved 200 grader. Så er det lige som de er nybagte.

2 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »