Oste og hvidløgs snegle. Disse oste og hvidløgs snegle opstod lidt ved et tilfælde. Mine børn er ret vilde med hvidløgs flute, og vi spiser det ofte til suppe, grill og meget andet. Men jeg syntes selv det kan blive lidt kedeligt. Så en dag da vi skulle have suppe, tænkte jeg at jeg ville prøve noget andet, og det blev så til disse oste og hvidløgs snegle. De blev meget vel modtaget, nøj hvor smager de godt.

Oste og hvidløgs snegle

Disse oste og hvidløgs snegle opstod lidt ved et tilfælde. Mine børn er ret vilde med hvidløgs flute, og vi spiser det ofte til suppe, grill og meget andet. Men jeg syntes selv det kan blive lidt kedeligt. Så en dag da vi skulle have suppe, tænkte jeg at jeg ville prøve noget andet, og det blev så til disse oste og hvidløgs snegle. De blev meget vel modtaget, nøj hvor smager de godt.

Ingredienser:

 

Dej

½ pk. Gær

4 dl. Mælk

2 stk. Æg

40 g. Sukker

½ tsk. Salt

750 g. Mel

75 g. Smør, ved stue temperatur

 

Fyld

150 g. blødt smør

4 fed hvidløg

150 g. revet mozzarella

1 tsk. Salt

1 Æg til pensling

Fremgangsmåde:

20 stk.

 

Dej

Lun mælken op til den er lillefinger varm. Smuler gæren i en skål, og hæld den lune mælk over, og opløs gæren.

Når gæren er opløst røres æggene ud i mælken.

Tilsæt mel, salt og sukker og rør det godt sammen med mælken. Ælt dejen i godt 5 min på maskine, ved middel hastighed.

Når dejen har æltet i de 5 min skæres smørret i tern, og tilsættes dejen. Lad det ælte i gen til smørret er optaget, og dejen begynder at slippe skålens sider. Dejen skal være lidt blød og klisteret.

Hvis du ælter i hånden, så skal smørret i efter æggene og før melet.

Stil dejen til hævning i skålen med et klæde over i 30 min.

Når dejen har hævet hældes den ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud til en firkant på 35×45 cm.

 

 

Fyld

Kom smør, presset hvidløg, revet mozzarella og salt i en skål, rør det sammen, så det bliver blødt og godt blandet.

Smør Fyldet ud på den udrullet dej, så det er ligeligt fordelt.

Rul dejen sammen på den lange led, det bliver til en lang pølse.

Skær den nu i 20 lige tykke stykker.

Fordel sneglene på 2 bageplader, der skal være god afstand mellem dem da de hæver.  Dæk dem til med et klæde. Lad dem hæve i en time.

 

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Pisk ægget sammen og pensel oste og hvidløgs sneglene, når de er færdige med at hæve.

Bag sneglene i 15 min til de er gyldne.

Lad oste og hvidløgs sneglene køle af på en bagerist. De kan spises når de er lune, eller helt kølet af.

De egner sig også til at blive frosset ned, så kan de lunes lidt i ovnen, og de er som nybagte.

 

Oste og hvidløgs snegle 6 stk. Disse oste og hvidløgs snegle opstod lidt ved et tilfælde. Mine børn er ret vilde med hvidløgs flute, og vi spiser det ofte til suppe, grill og meget andet. Men jeg syntes selv det kan blive lidt kedeligt. Så en dag da vi skulle have suppe, tænkte jeg at jeg ville prøve noget andet, og det blev så til disse oste og hvidløgs snegle. De blev meget vel modtaget, nøj hvor smager de godt.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »