Burgerboller
Ingredienser:
6 dl. Koldt vand
15 g. Gær
100 g. Rugmel
800 g. Hvedemel
1½ tsk. Salt
70 g. Smør ved stuetemperatur
1 Æg til pensling
Sesamfrø til toppen
Fremgangsmåde:
16 stk.
Opløs gær i det kolde vand. Rugmel, hvedemel og salt blandes sammen, og blandes sammen med vandet. Gem evt lidt af hvedemelet, og bland det i den hvis, den er meget våd, der kan være stor forskæld på, hvor meget væske hvedemelet suger. Start med at røre det sammen ved lav hastighed, så melet ikke flyver rundt. Når det er blandet sammen, skrues der op for hastigheden. Lad dejen blive ældet i 5-7 min. på høj hastighed. Skær smørret i tern, og bland det sammen med dejen. Smørret skal blandes helt sammen med dejen, ca. 3 min. dejen skal være blank, ensartet og fugtig. Lad dejen ville i 30 min. med et klæde over på køkkenbordet.
Når dejen har villet, hældes dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen i 16 lige store stykker. Form hver stykke til boller og læg dem på bageplader med bagepapir. Tryk dem flade ca. 1 cm. tykke. Lad dem hæve ved stuetempratur til dobbelt størrelse, med et klæde over.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Pisk ægget sammen og pensel bollerne, og drys dem med sesamfrø.
Bag dem i 15- 20 min.
Lad dem køle af på en bagerist.
4 kommentarer
Carina
Mon jeg kan bruge fuldkornshvedemel i stedet for rugmel?
Signe Merkelsen
Det kan du godt
Mahvish
Kan burgerbollerne fryses?
Signe Merkelsen
Ja det kan de godt, jeg gr det ofte selv