Gulerodsboller med solsikkekerner Koldhævet Dejlige nemme boller, som ikke kræver det store arbejde. Vi bruger dem både til morgenmad og til madpakker. Ingredienser: 5 dl. Mælk15 g. Gær2 Æg2 Gulerødder, ca. 200 g.100 g. Solsikkekerner100 g. Havregryn100 g. Rugmel500 g. Hvedemel2 tsk. Salt2 spsk. Akacie honning Fremgangsmåde: 18 stk. Riv gulerødderne groft.Opløs gær i den kolde mælk, når gæren er opløst, røres æggene ud i det.Bland, de revet gulerødder, solsikkekerner, havregryn, rugmel, hvedemel, honning og salt i mælken. Rør det godt sammen, til en ensartet dej.Dæk skålen til med et låg eller film, og stil den i køleskabet, i 8 timer eller natten over.Tænd ovnen på 225 grader varmluft.Med en spiseske fordeles dejen, på bageplader med bagepapir, til 18 boller.Bag bollerne i 15-20 min, i den forvarmet ovn.Lad bollerne køle af på en bagerist. Udskriv eller del opskriften med dine venner:PrintTweet Du vil måske også synes om:
En kommentar
Pingback: