Gulerodsboller med solsikkekerner

Koldhævet

Dejlige nemme boller, som ikke kræver det store arbejde. Vi bruger dem både til morgenmad og til madpakker.

Ingredienser:

 

5 dl. Mælk

15 g. Gær

2 Æg

2 Gulerødder, ca. 200 g.

100 g. Solsikkekerner

100 g. Havregryn

100 g. Rugmel

500 g. Hvedemel

2 tsk. Salt

2 spsk. Akacie honning

Fremgangsmåde:

 

18 stk.

 

Riv gulerødderne groft.

Opløs gær i den kolde mælk, når gæren er opløst, røres æggene ud i det.

Bland, de revet gulerødder, solsikkekerner, havregryn, rugmel, hvedemel, honning og salt i mælken. Rør det godt sammen, til en ensartet dej.

Dæk skålen til med et låg eller film, og stil den i køleskabet, i 8 timer eller natten over.

Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Med en spiseske fordeles dejen, på bageplader med bagepapir, til 18 boller.

Bag bollerne i 15-20 min, i den forvarmet ovn.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »