Fremgangsmåde:
20 stk.
Lun mælken op til den er lillefinger varm. Smuler gæren i en skål, og hæld den lune mælk over, og opløs gæren.
Når gæren er opløst røres æggene ud i mælken.
Tilsæt mel, salt og sukker og rør det godt sammen med mælken. Ælt dejen i godt 5 min på maskine, ved middel hastighed.
Når dejen har æltet i de 5 min skæres smørret i tern, og tilsættes dejen. Lad det ælte i gen til smørret er optaget, og dejen begynder at slippe skålens sider. Tilsæt chokoladen og når det er godt blandet i dejen, så skal du stoppe med at ælte. Dejen skal være lidt blød og klisteret.
Hvis du ælter i hånden, så skal smørret i efter æggene og før melet.
Stil dejen til hævning i skålen med et klæde over i 30 min.
Når dejen har hævet hældes dejen ud på et let meldrysset bord. Slå dejen ned, og del dejen i 20 lige store stykker. Tril hver stykke dej til boller. Læg bollerne på bageplader med bagepapir, og læg igen et klæde over, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, det tager ca 1 time.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Pisk ægget sammen, og pensel alle bollerne.
Bag bollerne i 15 min.
Lad bollerne køle af på en bagerist. Nyd bollerne lune eller helt afkølet.
Bollerne kan spises som de er, men de smager vildt godt med koldt smør på.