Disse hasselnøddemakroner med mælke chokolade ganache smager syndigt godt, de smager som en lille bid af himlen, hvis du spørg mig. De smager bare så godt. Det dejlige ved dem er, at hasselnøddemakronerne kan bages flere dage før man skal bruge dem, og opbevare dem i en kagedåse eller bøtte til de skal bruges. Så skal de bare lægges sammen med mælke chokolade ganachen, når man skal bruge dem. Jeg er sikker på at de vil være et stort hit på kagebordet.

Hasselnøddemakroner med mælkechokolade ganache

Disse hasselnøddemakroner med mælke chokolade ganache smager syndigt godt, de smager som en lille bid af himlen, hvis du spørg mig. De smager bare så godt. Det dejlige ved dem er, at hasselnøddemakronerne kan bages flere dage før man skal bruge dem, og opbevare dem i en kagedåse eller bøtte til de skal bruges. Så skal de bare lægges sammen med mælke chokolade ganachen, når man skal bruge dem. Jeg er sikker på at de vil være et stort hit på kagebordet.

Ingredienser:

 

Hasselnøddemakroner

4 stk. Æggehvider

200 g. Sukker

150 g. Hasselnødder

 

 

Mælkechokolade ganache

100 g. Mælkechokolade

2 dl. Piskefløde

Fremgangsmåde:

25 stk.

 

Hasselnøddemakroner

Hak hasselnødderne fint i en mini hakker eller blender, det skal ikke være så fint som mel.

Kom de hakket hasselnødder, sukker og æggehvider i en tykbundet gryde, og varm det op under omrøring, så sukkeret smelter. Det må ikke koge.

Tag gryden af varmen og lad det stå i ca. ½ time, hvor det køler lidt af.

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Fordel hasselnøddemassen i små småkager, på ca. 2½ cm i diameter, der skal være god afstand mellem kagerne da de flyder ud. Brug en sprøjtepose med en glat tyl eller 2 teskeer til at lave kagerne.

Bag kagerne i ovnen i ca. 20 min, til de begynder at blive gyldne i kanten.

Lad hasselnøddemakronerne køle af på bagepapiret, lad dem køle næsten helt af inden de fjernes fra bagepapiret. De skal være helt kolde inden de fyldes med mælkechokolade ganachen.

 

Mælkechokolade ganache

Hak mælke chokoladen og kom den i en skål.

Kog piskefløden op, og hæld det over den hakket mælkechokolade, lad det stå i 5 min inden der røres rundt i det med en dejskraber. Rør rundt i den varme fløde, til chokoladen er helt smeltet, og den er glat og ensartet.

Læg et stykke husholdningsfilm ned på mælkechokolade ganachen, og stil den i køleskabet i 8 timer eller natten over.

Tag den kolde mælke chokolade ganache ud af køleskabet, og pisk den forsigtig til en skum, ikke for tyk men den skal stadig kunne holde formen. Pas på ikke at piske den for meget for så begynder den at blive grynet.

Kom mælke chokolade ganachen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt det på halvdelen af hasselnøddemakronerne, og læg den anden halv dele oven på mælke chokolade ganachen.

Hvis ikke kagerne bliver spist med det samme, så opbevar dem i en bøtte eller dåse, med bagepapir mellem hver lag.

Kagerne er bedst den dag de bliver lagt sammen, eller dagen efter. De bliver bløde efter et par dage.

 

Disse hasselnøddemakroner med mælke chokolade ganache smager syndigt godt, de smager som en lille bid af himlen, hvis du spørg mig. De smager bare så godt. Det dejlige ved dem er, at hasselnøddemakronerne kan bages flere dage før man skal bruge dem, og opbevare dem i en kagedåse eller bøtte til de skal bruges. Så skal de bare lægges sammen med mælke chokolade ganachen, når man skal bruge dem. Jeg er sikker på at de vil være et stort hit på kagebordet.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »