Cheesecake med hvid chokolade og lemon curd
Cheesecakes er en fantastisk kage, der fungere rigtig godt til dessert. Det dejlige ved cheescake, ud over at den smager rigtig godt, er at den kan laves dagen før den skal bruges, og så bare pyntes inden den skal serveres. Denne cheescake med hvid chokolade og lemon curd, har det søde fra den hvide chokolade og det syrlige fra lemon curd, det fungere bare rigtig godt sammen. Ideen til denne kage kom til mig da jeg ikke havde nogen ovn, og havde lyst til at lave en kage. Jeg tænker at denne cheesecake vil fungere rigtig godt sammen med sommerens friske bær.
Ingredienser:
Bund
230 g. Digestive kiks
100 g. Smør
Cheesecake
4 stk. Husblas
300 g. Hvid chokolade
80 g. flormelis
2 tsk. Vaniljesukker
300 g. neutral fløde ost. Jeg bruger Philadelphia.
2½ dl. Piskefløde
150 g. Lemon curd
Pynt
Frisk frugt eller bær
Jeg har pyntet med ananaskirsebær og dragefrugt
Fremgangsmåde:
12 pers.
Bund
Knus Digestive kiks så det bliver som brødkrummer, det kan gøres ved at komme dem i en frysepose og banke på dem med en kagerulle.
Smelt smørret i en gryde eller i mikroovn.
Rør det smeltet smør og kiksekrummer sammen, så alle krummerne er dækket med smør.
Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm. i diameter. Kom kageplast rundt i kanten af formen.
Kom kiksekrummerne i formen og tryk det godt sammen med en ske, eller bunden af et glas.
Stil bunden i køleskabet i 30 min. så den sætter sig.
Cheesecake
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Hak den hvide chokolade groft, og kom den i en skål med piskefløden, og varm det op til chokoladen er smeltet.
Pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen, så det bliver ensartet.
Tilsæt lemon curd til flødeoste blandingen, og pisk det sammen til det er ensartet.
Vrid vandet af husblassen og kom det i den varme chokolade-fløde, rør rundt i det til husblassen er smeltet.
Kom lidt af flødeoste blandingen over i den varme fløde, før rundt til det er ensartet. Hæld det nu i resten af flødeoste blandingen. Pisk det sammen så det er ensartet.
Hæld nu cheescake massen oven på den kolde bund. Ryst forsigtigt formen, så kagen bliver glat på toppen.
Stil nu cheesecaken i køleskabet, meget gerne til næste dag, eller i mindst 6-8 timer, så den når at sætte sig.
Når cheesecaken har sat sig tages den ud af springformen, og kageplasten fjernes forsigtigt. Skær evt rundt langs kanten, med en tynd skarp kniv.
Pynt kagen med den valgte frugt eller bær.
Cheeskagen kan laves i god tid, og så fryse den ned til den skal bruges. Den skal så tø op i køleskabet, og pyntes når den er tøet op.
3 kommentarer
Morten Søndergaard
Hej
Kan den komme i fryseren?
Vh Morten
Signe Merkelsen
Jeg må indrømme at det har jeg ikke prøvet. Men jeg tænker godt at den kan.
Pingback: