Fremgangsmåde:
12 pers.
Bund
Knus Digestive kiks så det bliver som brødkrummer, det kan gøres ved at komme dem i en frysepose og banke på dem med en kagerulle.
Smelt smørret i en gryde eller i mikroovn.
Rør det smeltet smør og kiksekrummer sammen, så alle krummerne er dækket med smør.
Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm. i diameter. Kom kageplast rundt i kanten af formen.
Kom kiksekrummerne i formen og tryk det godt sammen med en ske, eller bunden af et glas.
Stil bunden i køleskabet i 30 min. så den sætter sig.
Cheesecake
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Hak den hvide chokolade groft, og smelt det over vandbad eller i mikroovnen.
Pisk flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen, så det bliver ensartet.
Tilsæt lemon curd til flødeoste blandingen, og pisk det sammen til det er ensartet.
Varm piskefløden til lige inden kogepunktet, tag gryden af varmen.
Vrid vandet af husblassen og kom det i den varme fløde, rør rundt i det til husblassen er smeltet.
Kom lidt af den flødeoste blandingen over i den varme fløde, før rundt til det er ensartet. Hæld det nu i resten af flødeoste blandingen. Pisk det sammen så det er ensartet.
Tilsæt nu den smeltet chokolade til flødeosteblandingen og pisk det godt sammen.
Hæld nu cheescake massen oven på den kolde bund. Ryst forsigtigt formen, så kagen bliver glat på toppen.
Stil nu cheesecaken i køleskabet, meget gerne til næste dag, eller i mindst 6-8 timer, så den når at sætte sig.
Når cheesecaken har sat sig tages den ud af springformen, og kageplasten fjernes forsigtigt. Skær evt rundt langs kanten, med en tynd skarp kniv.
Pynt kagen med den valgte frugt eller bær.