Små kagemænd eller koner
Små kagemænd og koner er en ret hyggelig måde, at få kagemand på. Hven vil ikke elske, at få sin egen kage.
Disse kagemænd og koner er lavet af vandbakkelsesdej, da vi elsker den slags kagemand. Jeg fik lyst til, at lave dem i små, da jeg syntes det kunne være hyggeligt. De vil passe perfekt til en børnefødselsdag, når der skal deles ud, men også til de voksne der holder af kagemænd og koner.
Ingredienser:
Vandbakkelse
5 dl. Vand
250 g. Smør
2 tsk. Sukker
250 g. Mel
6 stk. Æg
Pynt
200 g. Flormelis
Vand
Slik
Fremgangsmåde:
15-20 stykker.
Vandbakkelse
Vand, sukker og smør puttes i en gryde, hvor det koges op, så smørret og sukkeret er smeltet.
Når det koger blandes melet i, mens gryden stadig står på varmen, rør godt rundt i det, så dejen samler sig til en klump.
Tag gryden af varmen og lad den stå i 15-20 min og køle af. Den må ikke være for varm, når æggene røres i.
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Når dejen er kølet af, piskes et æg af gangen i med et piskeris. Der skal piskes godt mellem hver æg, inden det næste æg blandes i. Forsæt til alle æggene er pisket i.
Fordel dejen i en sprøjtepose med en glat tyl.
Lav nu små kagemænd og koner på bageplader med bagepapir på. Kagerne vokser lidt i ovnen, så sørg for, at have lidt mellemrum mellem dem.
Mine kagemænd og koner er 12-14 cm
Bag kagemænd og konerne i den forvarmet ovn i 25-30 min. Åben ikke ovnen de første 25 min, dag kagerne, så falder sammen. Kagerne skal være blød inden, sprøde på ydersiden når de er færdig.
Lad kagemænd og konerne køle helt af inden de pyntes.
Pynt
Kom flormelis og lidt kogene vand i en skål, og rør det godt sammen.
Når kagerne er helt kold, pyntes de med glasur og det ønsket slik.
Kagen skal helst spises samme dag som de bliver lavet, så er de klart bedst. Men vi har med stor glæde, også spist dem dagen efter de er blevet bagt.
Udskriv eller del opskriften med dine venner:
Du vil måske også synes om:
