Chokoladekage-glutenfri
Ingredienser:
4 Æggeblommer
100 g. Sukker
4 spsk. Appelsinjuice
100 g. Smør
150 g. Mørkchokolade
1 tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljesukker
100 g. Havregryn glutenfri
1 dl. Mælk
Evt. kakaopulver eller flormelis til pynt.
Fremgangsmåde:
8-10 pers.
Tænd ovnen på 180 grader.
Smelt smør og chokolade over svag varme i en tykbundet gryde.
Blend æggeblommer, sukker og appelsinjuice til det bliver lyst ca. 5 min. Bland havergryn, vaniljesukker og bagepulver, og hæld det i blenderen sammen med æggemassen, blend det i ca. 2 min. Hæld mælken i og blend, det kort tid sammen.
Hæld den smeltet smør og chokolade i blenderen, til de andre ting. Blend det i 1-2 min. til det er blandet godt sammen og er blevet ensartet.
Tag en springform på 22 cm. i diameter og put bagepapir i bunden, og smør siderne med lidt smør eller andet fedtstof.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i 30 min. Kagen skal være blød i det, som en brownie.
Lad kagen køle af, gerne til næste dag.
Inden servering kan man evt. drysse lidt kakaopulver eller flormelis over toppen.
Serverings forslag:
Friskebær.
Vaniljeis, cremefrise eller flødeskum.