Fremgangsmåde:
Mandelkage
Tænd ovnen på 170 grader normal ovn.
Pisk æggehviderne til en stiv marengs.
Tilsæt sukker og vaniljesukker til den stiv marengs, og pisk det sammen.
Hak mandlerne fint, ikke så fint som mandelmel.
Vend de hakket mandler i de marengsen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 22-24 cm. I diameter, og smør siderne af formen, med lidt smagsneutral olie eller bagespray.
Kom mandelmarengsen i formen og fordel den jævnt.
Bag mandelkagen i midten af ovnen i 45 min.
Når kagen er bagt skal den køle helt, af inden der kommes nougatskum på.
Bunden kan bages en dag eller to før den skal bruges, så skal den bare opbevares i køleskabet dækket til.
Nougatskum
Smelt nougat over vandbad, eller i mikroovnen. Det skal kun lige smelte, det skal ikke blive for varmt.
Pisk fløden til en flødeskum, og vend den smeltet nougat i, så det bliver godt blandet.
Kom nougatskummen på toppen af den helt afkølet mandelkage.
Stil mandelkagen med nougatskum i køleskabet til den skal spises.
Pynt
Inden kagen skal spises, pyntes den med den valgte pynt.
Det er rigtig lækkert med nogle bær eller frisk frugt på kagen.