Mandelkage med nougatskum er en lækker nem dessert kage. Der skal ikke bruges særlig mange ingredienser, og den er ikke særlig svær at lave. Jeg ved her hjemme, at alt med nougat er et hit, da det er en stor favorit, hos særlig min mand. Jeg fik også min mor til, at være test smager, og hun bad om opskriften med det samme, da hun ville bage den til hendes veninder. Jeg håber i bliver lige så vild med den, som vi er her hjemme.

Mandelkage med nougatskum

Mandelkage med nougatskum er en lækker nem dessert kage. Der skal ikke bruges særlig mange ingredienser, og den er ikke særlig svær at lave.

Jeg ved her hjemme, at alt med nougat er et hit, da det er en stor favorit, hos særlig min mand. Jeg fik også min mor til, at være test smager, og hun bad om opskriften med det samme, da hun ville bage den til hendes veninder.

Jeg håber i bliver lige så vild med den, som vi er her hjemme.

Ingredienser:

 

Mandelkage

4 stk. Æggehvider

200 g. Sukker

2 tsk. Vaniljesukker

200 g. Mandler

 

Nougatskum

150 g. Nougat

½ l. Piskefløde

 

Pynt

Friske bær

Chokoladespåner

Krymmel

Eller andet

Fremgangsmåde:

 

Mandelkage

Tænd ovnen på 170 grader normal ovn.

Pisk æggehviderne til en stiv marengs.

Tilsæt sukker og vaniljesukker til den stiv marengs, og pisk det sammen.

Hak mandlerne fint, ikke så fint som mandelmel.

Vend de hakket mandler i de marengsen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på 22-24 cm. I diameter, og smør siderne af formen, med lidt smagsneutral olie eller bagespray.

Kom mandelmarengsen i formen og fordel den jævnt.

Bag mandelkagen i midten af ovnen i 45 min.

Når kagen er bagt skal den køle helt, af inden der kommes nougatskum på.

Bunden kan bages en dag eller to før den skal bruges, så skal den bare opbevares i køleskabet dækket til.

 

Nougatskum

Smelt nougat over vandbad, eller i mikroovnen. Det skal kun lige smelte, det skal ikke blive for varmt.

Pisk fløden til en flødeskum, og vend den smeltet nougat i, så det bliver godt blandet.

Kom nougatskummen på toppen af den helt afkølet mandelkage.

Stil mandelkagen med nougatskum i køleskabet til den skal spises.

 

Pynt

Inden kagen skal spises, pyntes den med den valgte pynt.

Det er rigtig lækkert med nogle bær eller frisk frugt på kagen.

Mandelkage
Mandelkage med nougatskum fra oven
Mandelkage med nougatskum påske

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »