Disse kager smager dejligt frisk, de er både søde og lidt sure. De skal helst spises samme dag som de bliver lavet, men skulle der være en tilbage til dagen efter, så skal den da ikke gå til spilde  De er rigtig gode som dessert efter et godt måltid, eller som en lækker eftermiddagskage med en kop te eller kaffe.

Choux au craquelin. Fyldt med hindbærskum og lemon curd.

Disse kager smager dejligt frisk, de er både søde og lidt sure. De skal helst spises samme dag som de bliver lavet, men skulle der være en tilbage til dagen efter, så skal den da ikke gå til spilde. De er rigtig gode som dessert efter et godt måltid, eller som en lækker eftermiddagskage med en kop te eller kaffe

Ingredienser:

 

Vandbakkelser

2 ½ dl. Vand

125 g. Smør

1 tsk. Sukker

125 g. Mel

4 stk. Æg

 

Cookie

40 g. Smør

50 g. Sukker

50 g. Mel

Rød pastafarve

 

Fyld

200 g. Hindbær, friske eller fra frost

2 spsk. Flormelis

½ l. Piskefløde

1 dl. Lemon curd (Lemon curd)

18 friske hindbær

Fremgangsmåde:

18 stk.

 

Vandbakkelser

Vand, sukker og smør puttes i en gryde, hvor det koges op, så smørret og sukkeret er smeltet.

Når det koger blandes melet i, mens gryden stadig står på varmen. Tag gryden af varmen og lad den stå i ca. 15 min og køle af.

(Lav evt. cookiedejen mens dejen køler af)

Når det er kølet af piskes et æg af gangen i med et piskeris. Der skal piskes godt mellem hver æg, inden det næste æg blandes i.

Fordel dejen i en sprøjtepose med en stor glat tyl. Sprøjt 18 vandbakkelser ud på bageplader til en diameter på 5 cm, og 2 cm høje. Der skal være god mellemrum mellem hver vandbakkelse, da de hæver meget under bagning.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

 

Cookiedej

Bland sukker, smør og mel i en skål. Det hele samles til en ensartet dej, det er nemmest at gøre det med hænderne.

Når det er blandet sammen tilsættes lidt rød pastafarve, og det blandes sammen så det bliver ens rød i hele dejen.

Drys bordet med lidt mel, og drys lidt mel på toppen af dejen, rul den ud til ca. 2 mm.

Stik dejen ud til 18 stk runde cirkler på en diameter på 4½ cm.

Fordel cookies på toppen af vandbakkelserne.

Bag vandbakkelserne i 35 min. Du må ikke åbne ovnen de første 20-25 min. da de så vil flade sammen.

Køl kagerne af på en bagerist. De skal være helt kolde inden de fyldes.

 

Fyld

Hindbær og flormelis kommes i en gryde, hvor de koges møre. Når de er kogt blendes de med en stavblender.

Hæld evt. de blendet hindbær gennem en sigte, så kernerne blive siet fra. Det er ikke nødvendigt. Men hvis man ikke er så glad for kernerne, så er det en god løsning.

Stil de blendet hindbær i køleskabet til de er helt kølet af.

Pisk fløden til flødeskum og vend de blendet hindbær i, så det bliver til en lækker hindbærskum. Fordel hindbærskummen i en sprøjtepose, med en stor stjernetyl.

Vandbakkelserne skæres igennem. På bunden kommes der lidt lemon curd ca. 1 tsk fuld på hver, sæt et frisk hindbær oven på lemon curd. Sprøjt hindbærskummen på bundene rundt om hindbærret, læg toppen på. Så er kagerne klar til at blive spist.

Disse kager smager dejligt frisk, de er både søde og lidt sure. De skal helst spises samme dag som de bliver lavet, men skulle der være en tilbage til dagen efter, så skal den da ikke gå til spilde  De er rigtig gode som dessert efter et godt måltid, eller som en lækker eftermiddagskage med en kop te eller kaffe.
Disse kager smager dejligt frisk, de er både søde og lidt sure. De skal helst spises samme dag som de bliver lavet, men skulle der være en tilbage til dagen efter, så skal den da ikke gå til spilde  De er rigtig gode som dessert efter et godt måltid, eller som en lækker eftermiddagskage med en kop te eller kaffe.
Disse kager smager dejligt frisk, de er både søde og lidt sure. De skal helst spises samme dag som de bliver lavet, men skulle der være en tilbage til dagen efter, så skal den da ikke gå til spilde  De er rigtig gode som dessert efter et godt måltid, eller som en lækker eftermiddagskage med en kop te eller kaffe.

2 kommentarer

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »