Rabarber is
Denne rabarber is er super lækker cremet, og smager helt vidunderligt af sommer. Rabarber isen kan spises for sig selv, evt. på en varm sommer dag i haven, eller spis den som dessert, måske med en god brownie og friske bær. Rigtig god fornøjelse med opskriften.
Ingredienser:
Rabarber kompot
300 g. Rabarber, friske eller fra frost
90 g. sukker
1 tsk. Vaniljesukker
Ismasse
4 stk. Æggeblommer
60 g. sukker
1 tsk. Vaniljesukker
3½ dl. Piskefløde
1½ dl. Mini mælk (andet kan også bruges)
Fremgangsmåde:
1 l. færdig is
Rabarber kompot
Rens og skær rabarberne i 1 cm. Stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker.
Kog rabarberne ved middel varme til de er møre, det tager ca. 10 min. Rør i det et par gange under vejs.
Tag gryden af varmen, og mos rabarberne med bagsiden af en ske, eller en gaffel.
Stil kompotten til side, og køle lidt af mens du laver ismassen.
Ismassen
Pisk sukker, vaniljesukker og æggeblommer til en lys og luftigt æggesnaps.
Kom mælk og fløde i en gryde, og giv det en opkog.
Når det begynder at boble, hældes flødeblandingen over æggesnapsen, og pisk det hurtigt sammen.
Hæld nu blandingen tilbage i gryden, og kog det til ca. 83 grader.
Hæld nu ismassen i en ren skål, og bland rabarberkompotten sammen med det. Stil skålen i køleskabet, til det er helt koldt.
Når ismassen er helt koldt røres der lige i det, da rabarberkompotten synker til bunds.
Hæld nu ismassen i en ismaskine, og rør det til en lækker is. Hvis du ikke har en ismaskine, kan du stille skålen i fryseren, og røre i den ca. hver 30 min. til den begynder at blive fast.
Spis isen lige fra ismaskinen, så er den som en lækker rabarber softice, eller kom den i en beholder og kom den i fryseren, hvor den vil blive mere fast. Tag gerne rabarber isen ud af fryseren lidt før den skal spises.
En kommentar
Pingback: