Chokolade cupcakes
Chokolade cupcakes er en klassiker, der er ikke så meget hokuspokus i den. Men en chokolade cupcakes smager bare skønt, og kan pyntes så fint. Disse chokolade cupcakes er også gode på dag 2 og 3 hvis de opbevares i køleskabet. Så jeg håber i også bliver rigtig glade for denne opskrift.
Ingredienser:
Chokolade cupcakes
80 g. Smør
220 g. Sukker
2 stk. Æg
2½ dl. Mælk
160 g. Mel
3 tsk. Bagepulver
30 g. Kakao
Chokoladefrosting
100 g. smør, ved stuetemperatur
300 g. Flormelis
30 g. Kakao
2½ spsk. Mælk
Pynt
Krymmel
Friskebær
Fremgangsmåde:
14 stk.
Chokolade cupcakes
Tænd ovnen på 170 grader.
Rør smør og sukker sammen til det er blevet blødt.
Rør derefter et æg i af gangen, og rør det godt mellem hver æg.
Bland mel, bagepulver og kakao sammen.
På skift røres melblandingen og mælk i dejen, gør det over et par gange. Når det hele er kommet i røres dejen til den er ensartet.
Kom papirs cupcakes forme i en fast muffensform, så holder kagerne formen når de bliver bagt.
Fordel dejen i de 14 cupcakes forme, de skal ca. fyldes 2/3 dele op.
Bag cupcakes i midten af ovnen i 20 min.
Når kagerne er bagt skal de køles helt af, inden de pyntes med chokoladefrosting.
Chokoladefrosting
Kom smør, flormelis og mælk i en skål, og pisk det til det bliver lyst og luftigt. Det tager ca. 5-10 min.
Kom chokoladefrosting i en sprøjtepose med en tyl, og sprøjt frostingen på kagerne.
Til sidst pyntes chokolade cupcakes med den ønsket pynt, kun fantasien sætter grænser.
Hvis ikke kagerne skal spises med det sammen, så opbevar cupcakes i køleskabet. Tag kagerne ud ½ time før de skal spises, så de ikke er helt kolde når de skal spises.
En kommentar
Pingback: