Vanilje cupcakes surprise bliver man ikke lidt nysgerrig? Disse vanilje cupcakes gemmer på en lille hemmelighed inde i midten i form af små chokolade linser. De er et stort hit hos børn med det farvet krymmel, og de bliver så dejlig overrasket når de ser der også er noget inde i. Min datter havde dem med i skole, så hendes klasse kammerater kunne teste dem. Hun fortalte at de syntes det var rigtig sjovt med den lille hemmelighed. Men de er ikke kun for børn, vi voksne her hjemme er også ret glade for dem. Man kan vælge af fylde dem, med lige det man selv har lyst til, og bruge det krymmel der passer til fyldet.

Vanilje cupcakes surprise

Vanilje cupcakes surprise bliver man ikke lidt nysgerrig? Disse vanilje cupcakes gemmer på en lille hemmelighed inde i midten i form af små chokolade linser. De er et stort hit hos børn med det farvet krymmel, og de bliver så dejlig overrasket når de ser der også er noget inde i. Min datter havde dem med i skole, så hendes klasse kammerater kunne teste dem. Hun fortalte at de syntes det var rigtig sjovt med den lille hemmelighed. Men de er ikke kun for børn, vi voksne her hjemme er også ret glade for dem. Man kan vælge af fylde dem, med lige det man selv har lyst til, og bruge det krymmel der passer til fyldet.

Ingredienser:

 

Cupcakes

50 g. Smør

130 g. Sukker

½ tsk. Vanilje paste (eller 2 tsk. Vaniljesukker)

2 stk. Æg

1 dl. Mælk

140 g. Mel

1 tsk. Bagepulver

 

Frosting

250 g. Flormelis

80 g. Smør ved stuetemperatur

½ tsk. Vanilje paste (eller 2 tsk. Vaniljesukker)

1 spsk. Mælk

 

Pynt

Krymmel

Små chokolade linser

Fremgangsmåde:

10 stk.

 

Vanilje cupcakes

Tænd ovnen på 170 grader.

Rør sukker, smør og vanilje paste sammen så det bliver blødt og ensartet.

Kom æggene i og rør det godt sammen, tilsæt mælken og rør det til det er ensartet.

Kom mel og bagepulver i og rør det til en ensartet dej.

Kom 10 papir cupcakes forme i en muffens form.

Fordel dejen i de 10 forme, de skal være fyldt 2/3 dele op.

Bag vanilje cupcakesne i midten af ovnen i 20-25 min, de skal være gyldne på toppen.

Tag kagerne op af muffens formen og lad dem køle af. De skal være helt kolde inden de pyntes.

Når cupcakesne er kolde skæres der et huld i toppen, jeg bruger en kærnehus ud stikker, men det kan også gøres med en lille kniv. Fjerne noget af fyldet, og fyld hullet næsten helt op med små chokolade linser, sæt toppen på igen, så hullet lukkes.

 

Vanilje frosting

Pisk smør, flormelis og vanilje paste til det er blandet sammen, tilsæt mælken og pisk i 5-10 min, til det bliver en let og luftig vanilje frosting. Det er vigtig at piske det længe, så det ikke smager af smør.

Kom det i en sprøjtepose med en stor rund tyl.

Sprøjt en klat vanilje frosting på alle cupcakes, som er fyldt med chokolade linserne.

 

Pynt

Kom krymmel i en skål og dyp forsigtig frostingen ned i, så der kommer krymmel på alt frostingen.

Spis kagerne med det samme, eller opbevar dem i køleskabet. Har de været i køleskabet, så skal de tages ud ca. ½ time før de skal spises, så vanilje frostingen bliver blød.

De kan godt laves dagen før de skal spises men så oplever jeg, at chokolade linserne mister deres farve.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »