Rabarber tærte med pistacie
Rabarber er en af de første ting i haven vi får glæde af i foråret. Der er noget magisk ved de første rabarber, fordi de er et tegn på at forår og sommer er på vej. Jeg elsker det sure ved rabarber, der gør at det passer rigtig til der søde i kager. Rabarber er også super fantastiske at fryse ned, så man kan få smagen af forår, selv om vinteren.
Denne rabarber tærte med Pistacie frangipane og marengs funger bare rigtig godt. Den har den sprøde tærtebund, det bløde og lidt knasende i Pistacie frangipane, det sure og friske i rabarberkompotten og sluttes af med den bløde søde marengs. Lækker som en dessert, eller bare når man har lyst til en lækker tærte, måske i forårs solen.
Ingredienser:
Tærtebund
225 g. Mel
75 g. Flormelis
125 g. Smør, koldt
1 stk. Æg
Pistacie frangipane
100 g. Smør
100 g. Sukker
100 g. pistacienødder usaltet
1 stk. Æg
Rabarberkompot
2 stk. Husblas
300 g. Rabarber
100 g. Sukker
1 spsk. Koldt vand
Marengs
2 stk. Æggehvider
100 g. Sukker
Pynt
Evt spiselig blomster eller rød skovsyre.
Fremgangsmåde:
Tærtebund
Bland mel, flormelis og det kolde smør, som er skåret i tern. Det skal blandes sammen, så det kommer til, at ligne brødkrummer.
Tilsæt ægget til krummerne, og bland det hurtig sammen. Der skal ikke arbejdes for meget med dejen.
Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i min. 1 time. Den skal være helt kold, når du skal rulle den ud.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3-4 mm. Tykkelse. Sørg for at dejen hele tiden, kan bevæges rundt, så den ikke sætter sig fast på bordet.
Flyt forsigtig dejen over på tærteformen på 21×21 cm, og fordel forsigtig dejen, så den kommer helt ud til kanten. Skær kanten til så, den bliver pæn hele vejen rundt.
Stil formen i køleskabet mens du laver Pistacie frangipane.
Pistacie frangipane
Kom sukker og smør i en skål, og pisk det lyst og luftigt.
Kom ægget i og pisk det sammen.
Hak pistacienødderne fint, og rør/pisk det i dejen.
Fordel pistacie frangipane på tærtebunden.
Bag tærtebunden ved de 200 grader i 20 min.
Tag tærtebunden ud af ovnen, og lad den køle helt af.
I mens tærten køler af, laves rabarberkompotten.
Rabarberkompot
Læg husblas i blød i koldt vand, i ca. 15 min.
Skær rabarberne i stykker på ca. 1 cm brede, og kom dem i en gryde med sukker og vand.
Kog rabarberne mør i gryden ved middel varme, det skal ikke bulder koge. Det tager ca. 10-15 min for dem at blive møre.
Når rabarberne er møre tages gryden, af varmen og vandet vrides fra husblassen og det kommes i den varme rabarberkompot. Rør rundt til husblassen er smeltet.
Lad rabarberkompotten køle lidt af, til den er lunken.
Når rabarberkompotten er kølet af, fordeles den oven på tærten.
Stil tærten i køleskabet, så rabarberkompotten bliver helt kold, inden der kommes marengs på.
Marengs
Pisk æggehviderne stive.
Sukker hældes i æggehviderne. Pisk nu sukker og æggehvider til bliver stift, sejt og blankt. Sukkeret skal være helt opløst. Det skal piskes i ca. 10 min, alt efter ens maskine.
Marengsmassen kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl.
Sprøjt nu marengsen i toppe, oven på den kolde rabarberkompot.
Når du er færdig tags en brænder, og brander marengsen af, så den bliver let brændt. Hvis man ikke har en brænder, kan man sætte den i ovnen, som er sat på grill 250 grader, hold øje med tærten hele tiden da det godt kan gå stærkt.
Pynt evt tærten med spiselig blomster eller rød skovsyre.
En kommentar
Pingback: