Dark cherry 6 stk. Disse Dark cherry havde jeg lavet som, et forslag til en konkurrence. De kom desværre ikke med i konkurrencen, men derfor skal i jo ikke snydes, for denne fantastiske lille kage. Den smager helt fantastiks kaffe, kirsebær, chokolade og mazarin funger vildt godt sammen. Så står i og skal lave nogle små kager til et kagebord, så syntes jeg virkelig i skal overveje også at lave disse.

Dark cherry

Disse Dark cherry havde jeg lavet som, et forslag til en konkurrence. De kom desværre ikke med i konkurrencen, men derfor skal i jo ikke snydes, for denne fantastiske lille kage.

Den smager helt fantastisk af, kaffe, kirsebær, chokolade og mazarin, disse smage funger vildt godt sammen. Så står i og skal lave nogle små kager til et kagebord, så syntes jeg virkelig i skal overveje også at lave disse.

Ingredienser:

 

Kirsebærkompot

200 g. Kirsebær

2 spsk. Sukker

½ tsk. Vaniljesukker

2 spsk. Citronsaft, frisk presset

1 stk. Husblas

 

Mørk mazarinkager

50 g. Smør ved stue temperatur

50 g. Sukker

50 g. Marcipan

1 stk. Æg

10 g. Hvedemel

15 g. Kakao Noir intense

1/4 tsk. Bagepulver

 

Chokoladekaffecreme

1 stk. Husblas

35 g. Mørk chokolade

1½ dl. Piskefløde

15 g. Hele kaffebønner

 

Saltet sesam brud

25 g. Sukker

10 g. sesamfrø

¼ tsk. Flagesalt

Fremgangsmåde:

8 stk

 

Kirsebærkompot

Læg husblas i blød i koldt vand.

Hak kirsebærrene groft, og kom dem i en gryde.

Kom den friskpresset citronsaft, sukker og vaniljesukkeret i gryden til kirsebærrene, og kog kirsebærrene møre ved middel varme. Det tager ca. 5 min.

Mos kirsebærrene lidt med bagsiden af en ske.

Tag gryden fra varmen, og vrid husblassen fri for vand, og kom det i den varme kirsebærkompot, rør rundt til husblassen er smeltet.

Fordel kirsebærkompotten i silikone halvkugleform på ca. 4 cm i diameter.

Stil formen i fryseren, til kirsebærkompotten er frossen. Gerne natten over.

 

Mørk mazarinkager

Tænd ovnen på 175 grader. Alm ovn

Riv marcipanen groft på et rivejern, og kom det i en skål med sukker og smør. Rør det sammen til en blød ensartet masse.

Kom ægget i marcipan massen og rør det godt sammen til det er ensartet.

Kom mel, kakao og bagepulver i dejen og rør det sammen.

Kom mazarindejen i 8 stk. silikoneforme på 5 cm. i diameter, og fordel dejen så der er lige meget i hver form

Bag mazarinkagerne i midten af ovnen i 13 min. Hvis der stadig sidder lidt dej fast på en kødnål, når du stikker den i midten, så giv mazarinkagerne lidt mere.

Når mazarinkagerene er færdig bagt, tages de ud af ovnen.

Når kagerne er helt afkølet, vendes de forsigtigt ud af formen, skær evt. langs kanten, hvis de hænger fast.

 

Chokoladekaffecreme

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kom kaffebønner og fløde i en gryde, og varm det op til lige inden kogepunktet. Tag gryden af varmen, og lad det stå i 10 min og trække.

Når kaffefløden har trukket i 10 min, varmes det op igen til lige inden kogepunktet.

Tag gryden af varmen, og hæld det igennem en sigte ned i en skål, så kaffebønnerne sis fra.

Vrid vandet fra husblassen, og kom det i den varme kaffefløde. Rør rundt til husblassen er smeltet.

Kom den groft hakket chokoladen ned i den varme fløde, så chokoladen smelter.

Når chokoladen er smeltet, gives det en tur med en stavblender, så bliver chokoladekaffecremen helt glat.

Læg film helt ned på chokoladekaffecremen, og stil den i køleskabet i 8 timer, eller til næste dag.

Når chokoladekaffecremen er kølet helt ned, piskes det let sammen, så det bliver til at sprøjte på kagerne.

 

Saltet sesambrud

Kom sukker på en pande og smelt det ved middel varme, til det bliver gyldent.

Når sukkeret er smeltet og gyldent, kommes sesam og flagesalt på panden og bland det rundt.

Hæld sesamkaramellen ud på et stykke bagepapir, og glat det tyndt ud.

Når det er størknet brækkes det i stykker der passer til kagerne.

 

Samling af Dark cherry

Tag kirsebærkompotten ud af fryseren, og ud af formen.

Kom en kirsebærkompot halvkugle på, hver bund af de mørke mazarinkager. Stil dem i køleskabet i ca. en time, så kirsebærkompotten tør op.

Kom den pisket chokoladekaffecreme i en sprøjtepose, med en stjernetyl.

Sprøjt chokoladekaffecremen rundt om kirsebærkompotten.

Kom til sidst et stykke, af det sprøde saltet sesambrud på hver kage

Dark cherry enkel
Dark cherry skåret i gennem

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »