Mazarinkage.Denne mazarinkage holder ikke mange dage her hjemme hos os, da stort set alle i Bagehuset er vilde med marcipan, og denne mazarinkage den smager super skønt af marcipan og er en rigtig lækker kage, der holder sig frisk i mange dage, hvis den da ikke bliver spist med det samme. Da jeg var barn kostet en mazarinkage 10 kr tror jeg det var, og den smagte skønt. Det var en af de kager man købte sammen med veninderne og spiste efter skole. Så mazarinkage kan vække minder. Nu har jeg så selv bagt mazarinkage, det smager stadig godt, og meget bedre når den er hjemme bagt. Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges, da den næsten kun bliver beder af at stå en dags tid.

Mazarinkage

Denne mazarinkage holder ikke mange dage her hjemme hos os, da stort set alle i Bagehuset er vilde med marcipan, og denne mazarinkage den smager super skønt af marcipan og er en rigtig lækker kage, der holder sig frisk i mange dage, hvis den da ikke bliver spist med det samme. Da jeg var barn kostet en mazarinkage 10 kr tror jeg det var, og den smagte skønt. Det var en af de kager man købte sammen med veninderne og spiste efter skole. Så mazarinkage kan vække minder. Nu har jeg så selv bagt mazarinkage, det smager stadig godt, og meget bedre når den er hjemme bagt. Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges, da den næsten kun bliver beder af at stå en dags tid.

Ingredienser:

 

200 g. Smør ved stue temperatur

200 g. Sukker

200 g. Marcipan

4 stk. Æg

80 g. Mel

1 tsk. Bagepulver

125 g. Chokolade gerne mørk

Evt. pynt til toppen

Fremgangsmåde:

12 pers.

 

Tænd ovnen på 175 grader.

Riv marcipanen groft på et rivejern, og kom det i en skål med sukker og smør. Rør det sammen til en blød ensartet masse.

Kom æggene i marcipan massen og rør det godt sammen til det er ensartet.

Kom mel og bagepulver i dejen og rør det sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 23 cm i diameter, og smør siderne med lidt smør eller brug en bagespray.

Kom mazarindejen i formen og fordel det jævnt.

Bag mazarinkagen i midten af ovnen i 40 min.

Imens mazarinkagen bages hakkes chokoladen fint, så den er klar når kagen kommer ud af ovnen.

Når mazarinkagen er færdig bagt tages den ud af ovnen.

Mens mazarinkagen er varm drysser den fint hakket chokolade på toppen af kagen, lad chokoladen ligge et par minutter.

Efter et par minutter fordeles den nu smeltet chokoladen i et glat lag på toppen.

Når mazarinkagen har kølet lidt af fjernes springformen, lad kagen køle helt af inden den spises.

 

Mazarinkage uden pynt.Denne mazarinkage holder ikke mange dage her hjemme hos os, da stort set alle i Bagehuset er vilde med marcipan, og denne mazarinkage den smager super skønt af marcipan og er en rigtig lækker kage, der holder sig frisk i mange dage, hvis den da ikke bliver spist med det samme. Da jeg var barn kostet en mazarinkage 10 kr tror jeg det var, og den smagte skønt. Det var en af de kager man købte sammen med veninderne og spiste efter skole. Så mazarinkage kan vække minder. Nu har jeg så selv bagt mazarinkage, det smager stadig godt, og meget bedre når den er hjemme bagt. Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges, da den næsten kun bliver beder af at stå en dags tid.
mazarinkage fra oven. Denne mazarinkage holder ikke mange dage her hjemme hos os, da stort set alle i Bagehuset er vilde med marcipan, og denne mazarinkage den smager super skønt af marcipan og er en rigtig lækker kage, der holder sig frisk i mange dage, hvis den da ikke bliver spist med det samme. Da jeg var barn kostet en mazarinkage 10 kr tror jeg det var, og den smagte skønt. Det var en af de kager man købte sammen med veninderne og spiste efter skole. Så mazarinkage kan vække minder. Nu har jeg så selv bagt mazarinkage, det smager stadig godt, og meget bedre når den er hjemme bagt. Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges, da den næsten kun bliver beder af at stå en dags tid.
mazarinkage snit. Denne mazarinkage holder ikke mange dage her hjemme hos os, da stort set alle i Bagehuset er vilde med marcipan, og denne mazarinkage den smager super skønt af marcipan og er en rigtig lækker kage, der holder sig frisk i mange dage, hvis den da ikke bliver spist med det samme. Da jeg var barn kostet en mazarinkage 10 kr tror jeg det var, og den smagte skønt. Det var en af de kager man købte sammen med veninderne og spiste efter skole. Så mazarinkage kan vække minder. Nu har jeg så selv bagt mazarinkage, det smager stadig godt, og meget bedre når den er hjemme bagt. Kagen kan med fordel bages dagen før den skal bruges, da den næsten kun bliver beder af at stå en dags tid.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »