Mazarin rabarber crumble
Mazarinkage og rabarber crumble er 2 kager vi elsker her hjemme. Så derfor syntes jeg det var en rigtig god ide, at kombinere de 2 kager, og det blev lige så godt som jeg havde håbet.
Denne mazarin rabarber crumble smager helt fantastisk, og er en rigtig god som dessert, men også bare lækker til en kop te eller kaffe, når kage sulten melder sig. Og det gør den tit.
Ingredienser:
Mazarin
100 g. Smør ved stue temperatur
100 g. Sukker
100 g. Marcipan
2 stk. Æg
40 g. Mel
½ tsk. Bagepulver
200 g. Rabarber
Crumble
100 g. Marcipan
25 g. Sukker
50 g. Mandler
50 g. Havregryn
1 tsk. Vaniljesukker
50 g. Smør
Fremgangsmåde:
8-10 pers.
Mazarin
Tænd ovnen på 175 grader.
Riv marcipanen groft på et rivejern, og kom det i en skål med sukker og smør. Rør det sammen til en blød ensartet masse.
Kom æggene i marcipan massen og rør det godt sammen til det er ensartet.
Kom mel og bagepulver i dejen og rør det sammen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på ca. 23 cm i diameter, og smør siderne med lidt smør eller brug en bagespray.
Kom mazarindejen i formen og fordel det jævnt.
Rens rabarberne og skær dem i stykker på 1-1½ cm.
Fordel rabarberne oven på mazarinmassen.
Crumble
Riv marcipan groft og kom det i en skål.
Hak mandlerne groft, de behøves ikke være smuttet.
Kom de hakket mandler, sukker, havregryn og vaniljesukker op i skålen til marcipanen, og bland det rundt.
Smelt smørret og kom det i marcipan crumblen, vend det rundt så der kommer smør på det hele.
Fordel crumblen oven på rabarberne, det skal drysses på og ikke trykkes sammen.
Bag mazarin rabarber crumblen i midten af ovnen i 30-35 min.
Når mazarinkagen er færdig bagt tages den ud af ovnen. Når mazarinkagen har kølet lidt af fjernes springformen, lad kagen køle helt af inden den spises eller spis den lun.
Den kan spises som den er, men den er rigtig lækker med is, flødeskum eller creme fraiche.