Romkugler

Her hjemme gemmer jeg kagerester i fryseren, for vi skal jo undgå madspild 🙂  Det er så dejligt med kage rester, tænk at rester kan blive til, lækker romkugler eller træstammer. Selv om at det bliver lavet af rester, så smager det som en helt ny kage. Hvis man gerne vil lave romkugler eller træstammer, men ikke har nogle rester, så kan man købe, et par skære kager nede i supermarkedet.

Ingredienser:

Trøffelmasse

600 g. Forskellige kagerester, gerne noget chokoladekage

3 spsk. Hindbærmarmelade

3 spsk. Kakao

1½ tsk. Rom aroma

Pynt

50 g. chokolade

Krymmel, hakket nødder eller kokos

Fremgangsmåde:

20 stk.

Trøffelmasse

Rør kageresterne til krummer, det skal ligne brødkrummer.

Bland hindbærmarmelade, kakao og rom ekstrakt i kagekrummerne. Rør det sammen til trøffelmassen samler sig, og bliver ensartet.

Tril trøffelmassen til 20 romkugler, på str. med en golfbold.

Læg romkuglerne i køleskabet i 30 min, så de bliver mere faste, og nemmer at arbejde med.

Pynt

Smelt chokoladen i en skål over vandbad.

Hæld den ønsket krymmel i en skål.

Tag lidt smeltet chokolade i håndfladen, og tril en romkugle rund, så der kommer chokolade over det hele. (jeg har handsker på når jeg gør det, for det griser) Når der er chokolade på romkuglen trilles den i krymmel. Gentag med alle romkuglerne.

Opbevar romkuglerne i en kagedåse i køleskabet.

Info

Trøffelmassen kan også bruges til træstammer. 

Eller du kan bruge denne opskrift på træstammer: Træstammer

Abonner på bagehuset.dk via e-mail

Indtast din e-mail adresse for at blive tilmeldt og modtage påmindelser om nye indlæg.

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »