Hindbærdrøm

Hindbærdrøm med marcipanbund

Ingredienser:

Bunden

350 g. marcipan

150 g. blødt smør

5 æg

1 dl. mælk

150 g. mel

2 tsk. Bagepulver

 

Hindbærmousse

3 blade Husblas

350 g. Hindbær friske eller fra frost (optøet)

75 g. sukker

2 dl. græsk yoghurt

4 dl. Piskefløde

 

Pynt

Friske hindbær og evt. farvet chokolade/sukker kugler.

Fremgangsmåde

16 pers.

Bund

Riv marcipanen groft på et rivejern, bland det med smørret, til det er godt blandet sammen. Tilsæt æggene til marcipanenmassen 1 ad gangen. Bland der efter mælken i. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i dejen.

Tag en 30 cm rund form, og læg bagepapir i bunden, smør siderne godt med smør. Fordel dejen i formen. Bag kagen ved 175 grader til den er fast og gylden, ca. 30 min.

Når kagen er færdigbagt, skal den køle helt af, inden Moussen hældes på den.

Mousse

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Bland hindbær og sukker, og blend det med en stavblender.

Kog hindbærpurren i en lille gryde, det skal skal kun lige koge. Tag gryden fra varmen, tryk vandet fra husblassen, og smelt det i den varme hindbærpurre. Lad det køle af, til den er lunken. Bland den græsk yoghurt sammen med den lune hindbærpurren. Pisk fløden til en let skum. Bland forsigtig hindbærpurre og flødeskummen sammen.

Hæld hindbærskummen over den kolde kage, som er i formen, som nu er foret med kageplast.

Stil kagen i køleskabet til dagen efter.

Inden serveringen flernes form og kageplast og pynt kagen.

Hindbærdrøm med marcipanbund er nu klar til servering.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »