Bounty tærte
Bounty smager godt og tærte smager godt. Her her jeg lavet en tærte, som er inspireret af Bounty chokoladebaren. Når man laver ganachen kan man selv vælge om man vil bruge mørk eller lys chokolade, det er mest op til ens smagsløg om man er til den mørke eller lyse smag.
Ingredienser:
Kakaomørdej
175 g. Hvedemel
40 g. Kakao
100 g. Flormelis
125 g. Koldt smør
1 stk. Æg
Kokosfyld
300 g. Kondenseret mælk
150 g. Kokosmel
Ganache
½ dl. Piskefløde
150 g. Chokolade mørk eller lys
Fremgangsmåde:
12 pers.
Tærtebund
Bland mel, flormelis, kakao og det kolde smør, som er skåret i tern. Det skal blandes sammen, så det kommer til, at ligne brødkrummer.
Tilsæt ægget til krummerne, og bland det hurtig sammen. Der skal ikke arbejdes for meget med dejen.
Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i min. 1 time. Den skal være helt kold, når du skal rulle den ud.
Tænd ovnen på 200 grader.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3-4 mm. Tykkelse. Sørg for at dejen hele tiden, kan bevæges rundt, så den ikke sætter sig fast på bordet.
Flyt forsigtig dejen over i en smurt tærteformen på 35×12 cm, og fordel forsigtig dejen, så den kommer helt ud til kanten. Skær kanten til så, den bliver pæn hele vejen rundt.
Læg bagepapir ovenpå tærtedejen, og læg bønner ovenpå, så dejen bliver holdt på plads, under blind bagningen.
Blindbag nu tærtebunden midt i ovnen i 15 min.
Efter blindbagningen fjernes bønnerne og bagepapiret. Bag tærtebunden i 7 min mere.
Lad tærtebunden køle helt af inden, kokosfyldet kommes på.
Kokosfyld
Bland kokosmel og kondenseret mælk sammen.
Kom kokosfyldet oven på den kolde tærtebund.
Ganache
Hak chokoladen groft.
Kog fløden op og tag gryden af varmen, kom den hakket chokolade i, og rør rundt så chokoladen smelter.
Fordel ganachen oven på kokosfyldet, så det hele er dækket.
Stil Bounty tærten i køleskabet, så ganachen sætter sig.
Så er Bounty tærten klar til at blive spist.