Pandekage muffins passer perfekt til et brunch bord, et godt alternativ til normale små pandekager.
Pandekage muffins smager af pandekager, men bare i muffins form. De er også perfekte som snack til madpakkerne, eller bare når man har lyst til pandekager, men ikke gider stå og stege dem enkeltvis.
Jeg har brugt hindbær i mine pandekage muffins, men man kan selvfølgelig, skifte dem ud med andre bær.
Ingredienser:
3 stk. Æg
50 g. Smør
2 dl. Mælk
205 g. Hvedemel
40 g. Sukker
3 tsk. Bagepulver
¼ tsk. Salt
36 stk. Hindbær. Friske eller fra frost
Mandelflager
Perlesukker
Fremgangsmåde:
12 stk.
Tænd ovnen på 200 grader normal ovn
Smelt smørret og stil det til side.
Pisk æg og mælk sammen.
Bland hvedemel, sukker, bagepulver og salt sammen.
Kom melblandingen i mælkeblandingen og pisk det sammen, så det er ensartet og uden klumper.
Tilsæt det smeltet smør, og pisk det sammen, så det er ensartet.
Smør en muffins form med lidt smeltet smør, eller smagsneutral olie. Det skal være en form med plads til 12 stk. muffins.
Fordel dejen i formene.
Kom 3 hindbær på hver pandekage muffins, og tryk dem lidt ned i dejen.
Drys alle pandekage muffins med lidt mandelflager og perlesukker.
Bag pandekage muffins midt i ovnen i 18-20 min.
Lad dem køle lidt af, inden de tages ud af muffins formene.
Nyd dem som de er, eller med lidt sirup hældt over.