snebolde.Her hjemme er familien meget vild med marcipan, og min søn elsker snebolde. Så jeg har længe tænkt på at jeg måtte prøve at lave dem selv. Jeg syntes selv de er blevet rigtig gode, og familien har godkendt dem. Så det kunne godt blive en af de ting, der ofte vil blive lavet her hjemme, også om sommeren.

Snebolde

Her hjemme er familien meget vild med marcipan, og min søn elsker snebolde. Så jeg har længe tænkt på at jeg måtte prøve at lave dem selv. Jeg syntes selv de er blevet rigtig gode, og familien har godkendt dem. Så det kunne godt blive en af de ting, der ofte vil blive lavet her hjemme, også om sommeren.

Ingredienser:

 

150 g. Marcipan

100 g. Mørk chokolade

25 g. pasteuriseret æggehvider

150 g. Flormelis

25-50 g. Sukker

Fremgangsmåde:

15 stk.

 

Del Marcipanen i 15 lige store stykker (10 g), og tril dem til kugler.

Hak den mørke chokolade groft, og smelt den over vandbad eller i mikroovn.

Kom marcipan kuglerne i den smeltet chokolade, og vend dem rundt, så de bliver helt dækket med chokolade.

Læg marcipankuglerne med chokolade over på et fad med bagepapir, og lad chokoladen størkne. Du kan evt. sætte dem i køleskabet, så går det lidt hurtigere.

Kom æggehvider og flormelis i en skål og pisk det i ca. 5 min så det bliver lyst, og bliver en royal icing.

Kom sukkeret i en skål, så det er klar til du skel trille sneboldene i det.

Kom lidt royal icing i håndfladen, og tril en marcipan kugle med chokolade rundt i det, så den bliver dækket over det hele. Kom snebolden ned i sukkeret, og tril den rundt i det, så der kommer sukker på hele snebolden. Læg snebolden tilbage på fadet, så royal icing størkner. Forsæt med alle marcipankuglerne. Du kan evt. bruge et par en gangs handsker når du laver dette, da det sviner lidt.

Stil fadet i køleskabet så royal icing størkner, og de er klar til at blive spist.

Spis sneboldene med det samme, eller opbevar dem i en bøtte der lukker tæt.

Hvis du har for meget royal icing, så gem det i en frysepose og bind knude på posen. Gem det i køleskabet, det kan nemt holde en uge. Så kan det bruges hvis du skal lave flere snebolde, eller til at pynte kager med.

 

 

snebolde med chokolade. Her hjemme er familien meget vild med marcipan, og min søn elsker snebolde. Så jeg har længe tænkt på at jeg måtte prøve at lave dem selv. Jeg syntes selv de er blevet rigtig gode, og familien har godkendt dem. Så det kunne godt blive en af de ting, der ofte vil blive lavet her hjemme, også om sommeren.
snebolde på fad.Her hjemme er familien meget vild med marcipan, og min søn elsker snebolde. Så jeg har længe tænkt på at jeg måtte prøve at lave dem selv. Jeg syntes selv de er blevet rigtig gode, og familien har godkendt dem. Så det kunne godt blive en af de ting, der ofte vil blive lavet her hjemme, også om sommeren.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »