Disse små græske kokoskugler smager af sol og sommer. Men det betyder dog ikke, at de ikke kan laves hele året. De er dejlige simple, og tager ikke lang tid at lave.
På ferie til Kreta spiste vi på en græsk restaurant i Rethymnon, der hedder Manolis place. Når vi betalte regningen fik vi serveret, Ouzo, melon og så nogle små fantastiske kokoskugler. Da jeg spurgte hvad de hedder, fik jeg at vide det var Mama der lavet dem. Manoli fortalte det var småkager, sød mælk og kokos. Så nu har jeg været i køkkenet og prøvet at genskabe dem.
Jeg håber i syntes de smager lige så fantastisk, som vi syntes de gør.
Ingredienser:
Kokoskugler
80 g. Digestivekiks
120 g. Mariekiks
60 g. Kokosmel
2 tsk. Vaniljesukker
1 stk. Dåse kondenseret mælk
Pynt
50 g. Kokosmel
Fremgangsmåde:
Ca. 50 stk.
Kokoskugler
Kom Digestivekiks og Mariekiks i en foodprocessor, og kør det til sine krummer.
Hvis du ikke har en foodprocessor, så kan du komme dem i en pose, og knuse dem med en kagerulle.
Kom kiksekrummerne i en skål, sammen med kokosmel, Vaniljesukker og kondenseret mælk. Bland det god sammen med en ske.
Stil skålen i køleskabet i ca. 1 time, så kiksemassen samler sig.
Efter en tur i køleskabet trilles de til små kugler. De skal passe til en mundfuld, lidt mindre end en bordtennisbold.
Pynt
Kom kokos i en skål, og tril de små græske kokoskugler i kokos.
De små græske kokoskugler, opbevares i en kagedåse i køleskabet til de skal spises.