Lagkage med mandelbunde, chokolademousse og jordbærmousse
Denne Lagkage med mandelbunde, chokolademousse og jordbærmousse, smager af sommer.
Jeg har pyntet med jordbær og hindbær, men der kan benyttes lige de bær eller frugter der passer til lejligheden
Den vil helt sikkert vække glæde ved fødselsdage eller fester. Den vil også passe perfekt til en bryllupskage.
Kagen kan fryses ned, når den er lagt sammen med de 2 mousser Den skal tø langsomt op i køleskabet. Så sætter man marcipanbåndet på når den er tøet op.
Jeg ved godt at opskriften er lang, men den er ikke svær at lave, så jeg håber i er friske på lave den.
Ingredienser:
Lagkagebunde
4 stk. Æg
200 g. Sukker
½ tsk. Bagepulver
160 g. Mel
80 g. Mandler med hinden
Chokolademousse
3 stk. Husblas
2 stk. Past. Æggeblommer
200 g. Mælkechokolade
4 dl. Piskefløde
Jordbærmousse
4 stk. Husblas
300 g. Jordbær gerne friske, men frosne kan også bruges
50 g. Sukker
1 stk. Vaniljestang
4 dl. Piskefløde
Marcipanbånd
200 g. Marcipan
200 g. Flormelis
60 g. Glukosesirup
Pynt
Friske bær eller frugt.
Jeg har brugt jordbær, hindbær og rød skovsyre
Fremgangsmåde:
16 stykker
Lagkagebunde med mandler
Tænd ovnen på 175 grader
Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt.
Hak mandlerne fint mens æggene piskes. Mandlerne skal ikke være som mandelmel, men stadig med lidt bid i.
Bland mel og bagepulver og sigt det i de luftige pisket æg, vend det sammen så luften ikke bliver slået ud.
Når melet er vendt godt sammen med æggene, kommes de fint hakket mandler i, og det vendes sammen til det er ensartet.
Kom bagepapir i bunden af en springform med diameter på ca. 23 cm, og smør siderne med lidt olie, eller bagespray.
Kom dejen i springformen og fordel dejen jævnt.
Sæt kagen ind midt i ovnen, og bag den i ca. 30 min. Den er færdig når der ikke hænger dej på en kødnål, du stikker ned i midten af kagen.
Tag lagkagebunden ud af ovnen, og løsne springformen fra siden. Stil kagen på hovet på en bagerist, så får du en flad top.
Når kagen er kølet helt af, kan den skæres i gennem til 2 lagkagebunde.
Chokolademousse
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Hak chokoladen groft og kom det i en skål, og smelt det over vandbad.
Tag skålen fra varmen, og rør æggeblommerne i den smeltet chokolade.
Varm 1 dl. af piskefløden, til lige inden det når kogepunktet.
Vrid vandet fra husblassen og kom det i den varmefløde, så husblassen smelter.
Rør husblasfløden ned i den smeltet chokolade, rør det i af et par gange. Brug en dejskraber til at røre det sammen, til det er ensartet og blankt, når det er ensartet blandes det sammen med resten af flødeskummen.
Kom kageplast i en bagering der står på et fad, og læg den ene lagkagebund i. Sørg for at bageringen er helt tæt til kagebunden.
Hæld chokolademoussen oven på lagkagebunden.
Læg den anden lagkagebund oven på chokolademoussen.
Stil kagen i køleskabet, mens du laver jordbærmoussen.
Jordbærmousse
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Rens jordbær og skær dem i kvarte, kom dem i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, bland vaniljekornene med lidt af sukkeret, når det er blandet sammen kommes det i gryde til jordbærrene, sammen med resten af sukkeret.
Kog jordbærrene møre, så sukkeret smelter, og lidt af væden fordamper.
Med en stavblænder blændes de møre jordbær, så det bliver til en ensartet purre.
Vrid vandet fra husblassen, og kom den i den varme jordbærpurre, så husblassen smelter.
Pisk fløden til en let flødeskum.
Vend lidt af flødeskummen i den lune jordbærpurre, bland det sammen med en dejskraber, til det bliver ensartet.
Kom nu jordbærskummen i resten af flødeskummen, og vend det sammen til det er helt blandet sammen.
Tag kagen ud af køleskabet, og hæld jordbærmoussen oven på lagkagebunden, der ligger oven på chokolademoussen. Glat jordbærmoussen så den bliver glat.
Stil kagen tilbage i køleskabet i 8 timer, eller til næste dag.
Marcipanbånd
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen.
Pak det ind i film, og læg det i køleskabet i 30 min. Så er det nemmere at rulle ud, og arbejde med.
Mål omkredsen på din kage, så du ved hvor langt dit marcipan bånd skal være. Mål også højden så du får den rigtige højde.
Drys lidt flormelis ud på et bord, og rul dit marcipan ud så det bliver et aflangt stykke. Det skal ca. være 2-3 mm. tykt.
Med et målebånd eller lineal måler du den længde du skal bruge, lav det gerne lidt længer. Mål højden så det bliver den rigtige højde. Skær med en skarp kniv dit marcipanbånd.
Fjerne det overskydende marcipan. Det kan pakkes ind og gemmes i køleskabet.
Drys lidt flormelis på marcipanbåndet, og rul det forsigtigt sammen.
Befri lagkagen fra bageringen og kageplast.
Rul marcipanbåndet rundt om kagen, tryk det meget forsigtig så det sidder fast. Hvis marcipanbåndet er for langt, så skæres det overskydende forsigtigt af.
Kagen kan fryses ned, når den er lagt sammen med de 2 mousser Den skal tø langsomt op i køleskabet. Så sætter man marcipanbåndet på når den er tøet op.
Pynt
Pynt kagen med friske bær.
Lagkagen skal opbevares i køleskabet, til den skal spises.