Figenkugler er en sund snack, der ikke tager meget mere end 15-20 min at lave. Jeg bruger dem til noget lækkert til madpakkerne, når det ikke skal være alt for usundt, eller når jeg bare har lyst til noget sødt, men ikke lige vil kaste mig over slik eller kage. Figener er lidt noget folk elsker eller hader er mit indtryk. Jeg kan godt selv lide dem, men kunne det ikke som barn. Min egen familie er ikke særlig glad for figener, men første gang jeg lavet disse, fortalte jeg ikke hvad det var, og så kunne de godt lide dem. Måske er det fordi figenerne er i forklædning. Jeg håber i også vil syntes om dem.

Figenkugler

Figenkugler er en sund snack, der ikke tager meget mere end 15-20 min at lave. Jeg bruger dem til noget lækkert til madpakkerne, når det ikke skal være alt for usundt, eller når jeg bare har lyst til noget sødt, men ikke lige vil kaste mig over slik eller kage.

Figener er lidt noget folk elsker eller hader er mit indtryk. Jeg kan godt selv lide dem, men kunne det ikke som barn. Min egen familie er ikke særlig glad for figener, men første gang jeg lavet disse, fortalte jeg ikke hvad det var, og så kunne de godt lide dem. Måske er det fordi figenerne er i forklædning. Jeg håber i også vil syntes om dem.

Ingredienser:

 

180 g. Figener, tørret

40 g. Havregryn

40 g. Kokosmel

10 g. Kakao

30 g. Akacie honning

50 g. Mørk chokolade

Fremgangsmåde:

20 stk.

 

Hak figenerne fint i en mini hakker eller foodprocessor.

Tilsæt havregryn, kokosmel og kakao til figenerne, og hak det hele, så det er fint og ensartet.

Hæld figenmassen over i en gryde, og tilsæt akacie honningen, varm det op mens der røres rundt i det. Det skal samle sig til en let klisteret masse, det tager et par minutter.

Tag gryden af varmen, tag en smugle af figenmassen og tryk det let sammen, og tril det så til en kugle.

Smelt chokoladen over vandbad eller i en mikroovn. Tag lidt af den smeltet chokolade i håndfladen og tril en figenkugle rundt i det, gentag med alle kuglerne. Jeg bruger handsker når jeg gør det, da det er noget der griser. Lad chokoladen størkne, og de er klar til at blive spist.

De kan gemmes i en bøtte eller dåse. Jeg opbevare dem i køleskabet, men det behøves ikke.

Link til andet sund snack:

Daddelbar

figenkugle masse. Figenkugler er en sund snack, der ikke tager meget mere end 15-20 min at lave. Jeg bruger dem til noget lækkert til madpakkerne, når det ikke skal være alt for usundt, eller når jeg bare har lyst til noget sødt, men ikke lige vil kaste mig over slik eller kage. Figener er lidt noget folk elsker eller hader er mit indtryk. Jeg kan godt selv lide dem, men kunne det ikke som barn. Min egen familie er ikke særlig glad for figener, men første gang jeg lavet disse, fortalte jeg ikke hvad det var, og så kunne de godt lide dem. Måske er det fordi figenerne er i forklædning. Jeg håber i også vil syntes om dem.
figenkugler uden chokolade. Figenkugler er en sund snack, der ikke tager meget mere end 15-20 min at lave. Jeg bruger dem til noget lækkert til madpakkerne, når det ikke skal være alt for usundt, eller når jeg bare har lyst til noget sødt, men ikke lige vil kaste mig over slik eller kage. Figener er lidt noget folk elsker eller hader er mit indtryk. Jeg kan godt selv lide dem, men kunne det ikke som barn. Min egen familie er ikke særlig glad for figener, men første gang jeg lavet disse, fortalte jeg ikke hvad det var, og så kunne de godt lide dem. Måske er det fordi figenerne er i forklædning. Jeg håber i også vil syntes om dem.

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »