Fremgangsmåde:
20 stk.
Hak figenerne fint i en mini hakker eller foodprocessor.
Tilsæt havregryn, kokosmel og kakao til figenerne, og hak det hele, så det er fint og ensartet.
Hæld figenmassen over i en gryde, og tilsæt akacie honningen, varm det op mens der røres rundt i det. Det skal samle sig til en let klisteret masse, det tager et par minutter.
Tag gryden af varmen, tag en smugle af figenmassen og tryk det let sammen, og tril det så til en kugle.
Smelt chokoladen over vandbad eller i en mikroovn. Tag lidt af den smeltet chokolade i håndfladen og tril en figenkugle rundt i det, gentag med alle kuglerne. Jeg bruger handsker når jeg gør det, da det er noget der griser. Lad chokoladen størkne, og de er klar til at blive spist.
De kan gemmes i en bøtte eller dåse. Jeg opbevare dem i køleskabet, men det behøves ikke.
En kommentar
Pingback: