Sol og søndagssysler

I går var det det dejlig solskin og søndag. Vi havde ikke de store planer, andet end, få gjort terrassen og haven forårs klar.

Vi startet søndagen stille og rolig med nybagt brød til morgenmad. Lørdag aften havde jeg rørt dejen sammen til, grydebrød med ølandshvede. Søndag morgen skulle jeg bare stå op, tænde ovnen og varme gryden op. Da gryden var blevet godt varm, hældte jeg dejen i, og så passet det næsten sig selv. Jeg skulle lige fjerne låget ca. halvvejs, men det kunne jeg lige klare. Brødet var færdig og kølet lidt af, til min mand kom hjem fra fodboldtræning. Han er opstarts træner i NKF den lokale fodboldklub, det er virkelig noget han nyder. Vi kalder det kramme holdet, for børn på 4-5 år krammer meget gerne når de siger farvel J  Så da han kom hjem, kunne vi sætte os, og spise sen morgenmad sammen. Der er ikke noget bedrer end, at starte søndagen på den måde. Vi var dog kun 3 hjemme, da vores store, var taget til gamer weekend hos fætteren.

Efter vores morgen/formiddagsmad, ville vi i haven for, at gøre den klar til de nu luner dage, der venter os. Manden og datteren var hurtig i haven, men jeg måtte da lige lave lidt kage til eftermiddags kaffen. Det er jo vigtig at huske hyggen. Så der bliv lige bagt nogle hurtige triple chocolate cookies.

Da jeg havde bagt, kom jeg også i haven. Fordelingen her hjemme, når det gælder haven, så er det nok min mand der laver det praktiske og lidt kedelige. Jeg har tjansen med at plante blomster, klippe stauder, lue og finde ud af hvor potter og planter skal stå. Jeg har også tjansen, at lave ting ud af, de ting der vokser i vores have.

Manden fik brændt ukrudt, renset havemøbler og renset terrassen. Imens fik jeg plantet stedmoderblomster i potter, klippet stauder i bedet og luget i krydderurterne. Vi fik ved fældes hjælp sat møbler og potter tilbage på terrassen. Så nu er haven næsten helt forårs klar.

Så nu havde vi fortjent, kaffe og cookies, vi satte os i solen og nød, at nu kan foråret og de lyse aftener bare komme. Vi er klar til mange hyggelige timer ude i haven.

 

Her er opskrifterne på, grydebrød med ølandshvede, og triple chocolate cookies, som jeg bagte søndag.

 

Grydebrød med Ølandshvede

 

Triple chocolate cookies

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »