Brownie med hindbær og passionsfrugtmousse.Denne kage smager så vildt frisk og lækkert. Brownie, hindbær og passionsfrugt fungere bare rigtig godt sammen. Det er så blevet denne brownie med hindbær og passionsfrugtmousse.

Brownie med hindbær og passionsfrugtmousse

Denne kage smager så vildt frisk og lækkert. Brownie, hindbær og passionsfrugt fungere bare rigtig godt sammen.

Vi var en tur i Sverige, hvor vi var inde og spise kage. Jeg kalder det research, når vi spiser kage i andre lande.

Nå men i Sverige fik vi en brownie med nogle mousser på, som smagte vildt godt. Min datter sagde med det samme, at sådan en kage med de smage, ville hun gerne have når vi skal holde fest for hende til sommer. Så jeg måtte hjem og lave en kage, der smagte som den i Sverige. Det er så blevet denne brownie med hindbær og passionsfrugtmousse. Kagen er blevet godkendt, af hele familien. Min datter siger den er bedre en den i Sverige.

Jeg håber ikke i bliver skræmt af længden på opskriften, for den tager ikke vildt langtid at lave, men der er en del ventetid.

Ingredienser:

 

Brownie

150 g. Smør

150 g. Mørk chokolade, min 55%

260 g. Sukker

½ tsk. Salt

2 tsk. Vaniljesukker

3 Æg

110 g. Mel

 

Hindbærmousse

4 stk. Husblas

300 g. Hindbær friske eller fra frost

100 g. Sukker

1 stk. Vaniljestang

4 dl. Piskefløde

 

Passionsfrugtmousse

4 stk. Husblade

2 dl. Passionsfrugt, svare ca. til 8 frugter

½ dl. Citronsaft friskpresset

125 g. Sukker

4 dl. Piskefløde

 

Pynt

Passionsfrugter

Friske hindbær

Eller hvad du selv har lyst til

Fremgangsmåde:

12-16 stykker

 

Brownie

Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn

Smelt smør og chokolade i en skål over et vandbad.

Når smørret og chokoladen er smeltet, tages skålen fra varmen. Sukker, salt og vaniljesukker blandes i. Rør det godt sammen.

Rør æggene i et af gangen med et piskeris. Sørg for at ægget, er rørt godt ud i dejen, inden det næste æg tilsættes.

Til sidst røres melet i dejen.

Smør en rund form, og læg bagepapir i bunden. Formen skal være ca. være26 cm. i diameter. Jeg brugte selv en silikoneform.

Hæld brownie dejen i formen, og fordel den jævnt.

Bag kagen midt i den forvarme ovn i 25 min. Brownien vil stadig føles blød, men den sætter sig når den bliver kold.

Lad brownien køle helt af, inden der skal mousse på.

Når brownien er helt kold, tages den ud af formen, og sættes på et fad.

Kom en kagering omkring, med kageplast inden i.

 

Hindbærmousse

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Kom hindbær i en gryde.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud, bland vaniljekornene med lidt af sukkeret, når det er blandet sammen kommes det i gryde til Hindbærrene sammen med resten af sukkeret.

Kog hindbærrene møre, så sukkeret smelter, og lidt af væden fordamper.

Med en stavblænder blændes de møre hindbær, så det bliver til en ensartet purre.

Kom hindbærpurren i gennem en sigte, så kernerne bliver siet fra.

Vrid vandet fra husblassen, og kom den i den varme hindbærpurre, så husblassen smelter.

Stil hindbærpurren til side, så den køler lidt af, den må ikke være brand varm, når den skal i flødeskummen.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend lidt af flødeskummen i den lune hindbærpurre, bland det sammen med en dejskraber, til det bliver ensartet. Gentag med lidt mere af flødeskummen.

Kom nu resten af flødeskummen i hindbærrene, og vend det sammen til det er helt ensartet sammen.

Hæld hindbærmoussen oven på den kolde brownie, som du har gjort klar med kagering og kageplast.

Stil i kagen i køleskabet i 2 timer, så hindbærmoussen sætter sig lidt, og der kan komme passionsfrugtmousse oven på.

 

Passionsfrugtmousse

Når kagen med hindbærmoussen, har været i køleskabet i 2 timer, laves passionsfrugtmoussen.

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Skær passionsfrugterne over, og skrab frugtkødet ud, til du har 2 dl. kom det i en gryde.

Pres citronen og kom den ½ dl. citronsaft ned til passionsfrugten, og kom sukkeret i gryden også.

Kog passionsfrugten mør, så sukkeret smelter.

Med en stavblænder blændes det møre passionsfrugtsaft.

Kom passionsfrugtsaften i gennem en sigte, så kernerne bliver siet fra.

Vrid vandet fra husblassen, og kom den i den varme passionsfrugtsaft, så husblassen smelter.

Stil passionsfrugtsaften til side, så den køler lidt af, den må ikke være brand varm, når den skal i flødeskummen.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend lidt af flødeskummen i den lune passionsfrugtsaft, bland det sammen med en dejskraber, til det bliver ensartet. Gentag med lidt mere af flødeskummen.

Kom nu resten af flødeskummen i passionsfrugtsaften, og vend det sammen til det er helt ensartet sammen.

Hæld forsigtigt passionsfrugtmoussen oven på hindbærmoussen, som nu har sat sig lidt.

Stil kagen i køleskabet i ca. 8 timer eller til næste dag, så mousserne kan sætte sig.

 

Kagen kan laves langtid i forvejen, og så fryses ned.

Hvis den har været frosset ned, så skal den tø op i køleskabet, uden at være dækket til.

 

Pynt

Når kagen serveres befries kagen fra kageringen og kageplast.

Pynt kagen med de friske hindbær og passionsfrugter.

 

 

brownie med hindbær og passionsfrugtmousse oppe fra
Brownie med hindbær og passionsfrugtmousse tæt på

En kommentar

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »