Smør, sukker og sirup smeltes sammen i en stor gryde. Lige inden det når kogepunktet, tages gryden af varmen. Rør de groft hakket mandler, nellike og kanel i den varme masse.
Potasken blandes med 1 spsk. Koldt vand, og blandes i dejen.
Melet røres godt sammen med den varme masse. Rør det god sammen, og lad det køle lidt af.
Rul dejen til pølser og pak dem enkeltvis ind i bagepapir. Læg dem i køleskabet, gerne en uge.
Tag brunkagepølserne ud af køleskabet en ½ til en hel timer før de skal bages, så er de nemmest at arbejde med.
Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
Skær brunkagepølserne i tynde skiver, fordel dem på bageplader med bagepapir. Bag dem i ca 10 min. Lad dem køle af inden de ligges i kagedåser.
Dejen kan sagtens laves et par måneder i forvejen, og fryses ned. Lad dem tø op, i køleskabet en dagstid.
En kommentar
Pingback: