mmelavet hyldeblomstsaft. Hyldeblomstsaft er smagen af sommer og barndom for mig. Min mor lavet det hver år, og det smagte bare skønt. Nu laver jeg det selv, og mine børn elsker det. Det er også hyggeligt at lave, for inden man kan gå i gang, bliver man nød til, at gå en tur ud i det grønne, så det er jo en ekstra bonus. Jeg fryser gerne nogle flasker ned, som jeg kan tage op, når det er koldt og mørkt udenfor, så er der lidt smag af sommer, selvom det er blevet vinter. Jeg bruger også hyldeblomstsaft i smoothie og kager, så det er altid godt at have på lager.

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er smagen af sommer og barndom for mig. Min mor lavet det hver år, og det smagte bare skønt. Nu laver jeg det selv, og mine børn elsker det. Det er også hyggeligt at lave, for inden man kan gå i gang, bliver man nød til, at gå en tur ud i det grønne, så det er jo en ekstra bonus. Jeg fryser gerne nogle flasker ned, som jeg kan tage op, når det er koldt og mørkt udenfor, så er der lidt smag af sommer, selvom det er blevet vinter. Jeg bruger også hyldeblomstsaft i smoothie og kager, så det er altid godt at have på lager.

Ingredienser:

 

40 store hyldeblomstklaser. Uden for meget stilk.

1500 g. Sukker

2 l. Vand

40 g. Citronsyre – til fødevare

4 øko. Citroner

Fremgangsmåde:

Giver ca. 3L.

 

Put sukker og vand i en stor gryde. Kog vandet op, så sukkeret også smelter.

Vask citronerne og skær dem i skiver.

Ryst hyldeblomstklaserne fri for evt. smådyr

Når vandet koger, tages gryden af varmen.

Put citronsyre, hyldeblomsterne og citroner ned i sukkervandet. Læg låg på og stil gryden i køleskabet i 3 dage.

Når de 3 dage er gået, hældes saften i gennem et klæde, så det kun er saften der er tilbage.

Skold flaskerne inden saften hældes i.

Hæld saften på flasker, og opbevar dem i køleskabet. Det kan også fryses ned, og tages op efter behov.

Info.

Man kan blande lidt Atamon i saften, når den er hældt gennem klædet. Så holder saften længer. Læs på flasken hvor meget der skal bruges.

Hjemmelaet hyldeblomstsaft. Hyldeblomstsaft er smagen af sommer og barndom for mig. Min mor lavet det hver år, og det smagte bare skønt. Nu laver jeg det selv, og mine børn elsker det. Det er også hyggeligt at lave, for inden man kan gå i gang, bliver man nød til, at gå en tur ud i det grønne, så det er jo en ekstra bonus. Jeg fryser gerne nogle flasker ned, som jeg kan tage op, når det er koldt og mørkt udenfor, så er der lidt smag af sommer, selvom det er blevet vinter. Jeg bruger også hyldeblomstsaft i smoothie og kager, så det er altid godt at have på lager.
Hjemmelavet hyldeblomstsaft. Hyldeblomstsaft er smagen af sommer og barndom for mig. Min mor lavet det hver år, og det smagte bare skønt. Nu laver jeg det selv, og mine børn elsker det. Det er også hyggeligt at lave, for inden man kan gå i gang, bliver man nød til, at gå en tur ud i det grønne, så det er jo en ekstra bonus. Jeg fryser gerne nogle flasker ned, som jeg kan tage op, når det er koldt og mørkt udenfor, så er der lidt smag af sommer, selvom det er blevet vinter. Jeg bruger også hyldeblomstsaft i smoothie og kager, så det er altid godt at have på lager.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »