Risalamande

Ingredienser:

1 Portion risengrød

1 Vaniljestang

70 g. Smuttet mandler

2½ Piskefløde

2 spsk. Sukker

 

Risengrød

200 g. Grødris

2 dl. Vand

1 l. Sødmælk

½ tsk. Salt

Fremgangsmåde:

8 pers.

Risengrød

Kom vandet i en tykbundet gryde, når vandet koger hældes grødrisen i, lad det koge i 2 min. Efter de 2 min. hældes sødmælken i. Rør hele tiden i gryden indtil, det begynder at koge igen. Når det koger skrues der ned på lavt blus 1-2 stykker. Læg låget på, og lad det simer i 45 min. husk at rør i det ind i mellem. Når det har kogt i 45 min. tilsættes salten. Lad det simre i 5 min. under låg.

Stil grøden i køleskabet til næstedag.

 

Risalamande

Smut mandlerne, og hak dem groft. Husk at gemme en hel mandel.

Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland det med lidt af sukkeret. Rør sukker, vaniljesukker og mandlerne sammen med den kolde risengrød.

Pisk fløden til en let skum. Vend flødeskummen og risengrøden sammen. Husk den hele mandel. Stil risengrøden koldt, til den skal spises.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »