Dette parmesanbrød smager så lækkert. Vi spiser det til suppe og tapas, eller andre retter der skal bruge et godt brød. Jeg rør det tit sammen torsdag aften, og når så vi kommer hjem fra arbejde fredag, bager jeg det. Så har vi et godt brød, som vi spiser med lidt ost og pølse. Det er en perfekt måde at starte weekenden på. Nemt, lækkert og afslappende måde at starte weekenden på. Nu er det jo et parmesanbrød, men hvis man ikke bryder sig op parmesan, så er det også godt uden. Man kan også bruge andre krydderurter end timian, det er også rigtig lækkert med salvie, rosmarin, oregano eller andre frisk krydderurter.

Parmesanbrød

Koldhævet

Dette parmesanbrød smager så lækkert. Vi spiser det til suppe og tapas, eller andre retter der skal bruge et godt brød.

Jeg rør det tit sammen torsdag aften, og når så vi kommer hjem fra arbejde fredag, bager jeg det. Så har vi et godt brød, som vi spiser med lidt ost og pølse. Det er en perfekt måde at starte weekenden på. Nemt, lækkert og afslappende måde at starte weekenden på.

Nu er det jo et parmesanbrød, men hvis man ikke bryder sig op parmesan, så er det også godt uden. Man kan også bruge andre krydderurter end timian, det er også rigtig lækkert med salvie, rosmarin, oregano eller andre frisk krydderurter.

Ingredienser:

 

7 dl. Koldt vand

½ pk. Gær

50 g. Solsikkekerner (kan undlades)

2½ tsk. Salt

½ dl. Oliven olie

800 g. Hvedemel

 

Til toppen

Frisk timiankviste

Frisk revet parmesan, rigeligt af det

 ½ dl. Oliven olie

Fremgangsmåde:

 

1  brød

Dag 1:

Opløs gær i det kolde vand.

Når gæren er opløst tilsættes alle de andre ingredienser, og rør det sammen.

Lad dejen køre på maskine med dejkrog, ved middel hastighed, i 10-15 min.

Hvis du ikke har en køkkenmaskine, så rør det sammen med en grydeske, eller en håndmixer med dejkroge.

Dejen skal være meget blød.

Lad dejen hæve i køleskabet, i en stor skål der er dækket til med et låg, eller film. Dejen skal hæve koldt natten over, eller i min. 10 timer.

 

Dag 2:

Tænd ovnen på 230 g. varmluft.

Hæld dejen ud i en bageform på 30×22 cm. der er foret med bagepapir.

Drys med friske timian kviste, hæld olivenolie over, og riv rigeligt med frisk parmesan på brødet.

Sæt parmesanbrødet i den forvarmet ovn og bag det i 5 min. Efter 5 min. skrues ovnen ned på 215 g. og bag det i 35-40 min. Det skal være lækkert gyldent når det er færdig.

Når parmesanbrødet er bagt færdig, så lad det køle af på en bage rist. Nyd det lunt eller helt kølet af.

Dette parmesanbrød smager så lækkert. Vi spiser det til suppe og tapas, eller andre retter der skal bruge et godt brød. Jeg rør det tit sammen torsdag aften, og når så vi kommer hjem fra arbejde fredag, bager jeg det. Så har vi et godt brød, som vi spiser med lidt ost og pølse. Det er en perfekt måde at starte weekenden på. Nemt, lækkert og afslappende måde at starte weekenden på. Nu er det jo et parmesanbrød, men hvis man ikke bryder sig op parmesan, så er det også godt uden. Man kan også bruge andre krydderurter end timian, det er også rigtig lækkert med salvie, rosmarin, oregano eller andre frisk krydderurter.
Dette parmesanbrød smager så lækkert. Vi spiser det til suppe og tapas, eller andre retter der skal bruge et godt brød. Jeg rør det tit sammen torsdag aften, og når så vi kommer hjem fra arbejde fredag, bager jeg det. Så har vi et godt brød, som vi spiser med lidt ost og pølse. Det er en perfekt måde at starte weekenden på. Nemt, lækkert og afslappende måde at starte weekenden på. Nu er det jo et parmesanbrød, men hvis man ikke bryder sig op parmesan, så er det også godt uden. Man kan også bruge andre krydderurter end timian, det er også rigtig lækkert med salvie, rosmarin, oregano eller andre frisk krydderurter.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »