Hjemmebagte pølsebrød er ikke særlig svære at lave selv, og tager heller ikke vildt langtid. Men det smager bare, så meget bedre en dem man køber. Lige pluslig bliver en hotdog, eller pølse med brød, bare meget lækker. Med nogle gode pølser og godt tilbehør, så er det luksus mad. Disse pølsebrød er luftige, bløde og lidt tykke. Hvis man ønsker lidt tynder pølsebrød, så kan man lave dem længer, eller dele dejen i et par stykker mere. Men vi er selv vilde med, at der er lidt mere brød, end dem man køber. For så kan vi få lidt mere fyld i hotdogen, eller en lidt tygger pølse i.

Pølsebrød

Hjemmebagte pølsebrød er ikke særlig svære at lave selv, og tager heller ikke vildt lang tid. Men det smager bare, så meget bedre en dem man køber. Lige pludselig bliver en hotdog, eller pølse med brød, bare meget mere lækker. Med nogle gode pølser og godt tilbehør, så er det luksus mad.

Disse pølsebrød er luftige, bløde og lidt tykke. Hvis man ønsker lidt tyndere pølsebrød, så kan man lave dem længere, eller dele dejen i et par stykker mere. Men vi er selv vilde med, at der er lidt mere brød, end dem man køber. For så kan vi få lidt mere fyld i hotdogen, eller en lidt tykkere pølse i.

Ingredienser:

 

5 dl. Mælk

50 g. Gær

50 g. Smør

20 g. Sukker

10 g. Salt

700 g. Mel

Mælk til pensling

Fremgangsmåde:

14 stk

Lun mælken, så den er ca. 37 grader, lillefinger varm. Hæld den lune mælk i en skål, og opløs gæren i det.

Når gæren er opløst røres, salt, sukker og smørret der er skåret i tern i.

Melet blandes i og dejen ældes i 10 min. på mellem hastighed, på en køkkenmaskine, eller i hånden.

Stil dejen til hævning, i en skål med et klæde over, ved stuetemperatur i 30 min.

Slå dejen ned på et let meldrysset bord.

Del dejen i 14 lige store stykker. Form dem til boller, og tril dem så til aflange pølser, på ca. 14 cm.

Fordel dem på en bageplade, der skal være 1-1½ cm. mellem dem, på den lange led, så de vokser sammen ved hævning. (se billeder i bunden)

Lad dem efterhæve i 30 min. med et klæde over.

Tænd ovnen på 200 grader.

Pensel pølsebrødene med lidt mælk.

Bag pølsebrødene i 15 min. til de er gyldne.

Spis dem lune og helt nybagte, eller lun dem kort når de skal spises.

Info

De egner sig til nedfrysning.

Hjemmebagte pølsebrød er ikke særlig svære at lave selv, og tager heller ikke vildt langtid. Men det smager bare, så meget bedre en dem man køber. Lige pluslig bliver en hotdog, eller pølse med brød, bare meget lækker. Med nogle gode pølser og godt tilbehør, så er det luksus mad. Disse pølsebrød er luftige, bløde og lidt tykke. Hvis man ønsker lidt tynder pølsebrød, så kan man lave dem længer, eller dele dejen i et par stykker mere. Men vi er selv vilde med, at der er lidt mere brød, end dem man køber. For så kan vi få lidt mere fyld i hotdogen, eller en lidt tygger pølse i.
Hjemmebagte pølsebrød er ikke særlig svære at lave selv, og tager heller ikke vildt langtid. Men det smager bare, så meget bedre en dem man køber. Lige pluslig bliver en hotdog, eller pølse med brød, bare meget lækker. Med nogle gode pølser og godt tilbehør, så er det luksus mad. Disse pølsebrød er luftige, bløde og lidt tykke. Hvis man ønsker lidt tynder pølsebrød, så kan man lave dem længer, eller dele dejen i et par stykker mere. Men vi er selv vilde med, at der er lidt mere brød, end dem man køber. For så kan vi få lidt mere fyld i hotdogen, eller en lidt tygger pølse i.
Hjemmebagte pølsebrød er ikke særlig svære at lave selv, og tager heller ikke vildt langtid. Men det smager bare, så meget bedre en dem man køber. Lige pluslig bliver en hotdog, eller pølse med brød, bare meget lækker. Med nogle gode pølser og godt tilbehør, så er det luksus mad. Disse pølsebrød er luftige, bløde og lidt tykke. Hvis man ønsker lidt tynder pølsebrød, så kan man lave dem længer, eller dele dejen i et par stykker mere. Men vi er selv vilde med, at der er lidt mere brød, end dem man køber. For så kan vi få lidt mere fyld i hotdogen, eller en lidt tygger pølse i.

Kan du lide opskriften? Du kan også følge bagehuset.dk ->

Translate »